DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Főnöke szerint Kvjat lesz az idei év Ricciardója

Magasra helyezte a várakozásokat Christian Horner a Red Bull új pilótájával, Danyiil Kvjattal szemben, ugyanis hasonló tündöklést vár a még csak egy szezont maga mögött tudó orosztól, mint amit Daniel Ricciardo mutatott tavaly.

A még mindig csak 20 éves oroszt eredetileg nem tervezte volna ilyen hamar az anyacsapatba emelni a Red Bull, ám Sebasitan Vettel elszerződése kényszerhelyzetet teremtett. Az istállónál azonban ezzel együtt sem kételkednek abban, hogy Kvjat a Toro Rossónál töltött egy szezonja során is kellően felkészült a feladatra, és néhány kötelező hiba mellett tőle is kivételesen erős szereplést várnak.

header_article_28493992339



„Azt hiszen, Kvjat személyében egy igazán gyors, céltudatos, intelligens versenyzőre tettünk szert” - mondta Horner a Red Bull Milton Keynes-i sírendezvényén. „Persze az élein még van mit csiszolni: eddig csupán 19 nagydíjat teljesített, de az elhivatottsága, sebessége és szorgalma kiváló.”

„Biztosan előfordulnak majd még hibák nála itt-ott, de ez természetes azoknál a fiatal versenyzőknél, akik ilyen gyorsan felszálló ágra kerülnek. De tényleg hiszek abban, hogy ő lehet az év meglepetése, ugyanúgy, ahogy Daniel is volt tavaly. Minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy fantasztikus dolgokat érjen el idén.”

Az orosz nyilatkozatain azonban meglátszik, hogy a Red Bull kötelékében nem csak vezetési, hanem retorikai képességeit is tökélyre fejlesztették, hiszen felettébb óvatosan fogalmazta meg idei terveit.

„Többé-kevésbé ugyanazt fogom csinálni, amit a múltban is tettem” - mondta Kvjat, majd amikor az első győzelem megszerzésének lehetőségéről kérdezték, így folytatta: „Ez nem olyasmi, amivel leterhelném a gondolataim. Persze szép lenne, majd meglátjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: