DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Meredek: Jeff Gordon az F1-ben?

A Nascar nagy öregjéről van szó, aki nemrég jelentette be visszavonulását a tengerentúli sorozattól. A pletykák már új elfoglaltságot találtak neki, hol máshol, mint a Haas csapatnál.

Az Egyesült Államokban óriási népszerűségnek örvendő Nascar egyik legnagyabb alakja Jeff Gordon, aki 1993 óta a sorozat összes versenyén rajthoz állt, négy bajnoki címet és 92 futamgyőzelmet szerzett, amely az örökranglista harmadik helyét éri. Ő jelentette be, hogy az idei szezon végén visszavonul. Legalábbis a zárt karosszériás sorozattól.

„Nyitott akarok maradni arra, hogy autóba ülhetek valamikor. Lehet egy kamion. Egy prototípus Le Mans-ban vagy a Rolexen (a daytonai 24 óráson). Bármelyikük lehet. A múltkor a sivatagban vezettem buggykat, talán a Baja 1000-en indulnék” – sorolta fel Gordon, hol láthatjuk a jövőben.



A planetf1.com szerint egy Formula-1-es lehetőség sem kizárt, legalábbis a tengerentúli pletykák arról szólnak, az idén 43 esztendős versenyző a 2016-ban érkező Haas csapatnál juthat valamilyen szerephez, talán egy üléshez. A pilóta a Formula-1 nagy rajongója, 2006-ban egy promóciós eseményen vezette a Williamst. Gene Haas korábban arról beszélt, egy hazai pilótát ültetne legszívesebben az új autóba. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: