DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Karthikeyan: Nem térek vissza a Forma-1-be

Az utolsó szezonját 2012-ben futó indiai pilóta szerint nem valószínű, hogy valaha is visszatérjen a királykategóriába, és szomorú amiatt, hogy hazája elvesztette nagydíját.

Narain Karthikeyan az első lépés volt India F1-es álmainak megvalósításában, hiszen 2005-ben teljes szezont futott a Jordan-Midland volánja mögött, az USA Nagydíjon pedig pontot is sikerült szereznie az emlékezetes, mindössze hat autót fölvonultató versenyen. 2011-ben aztán visszatért a semmiből, és a mezőny legkisebb csapatánál, a HRT-nél húzott le másfél szezont, azonban a spanyol gárda megszűnése őt is partvonalra tette.

2013-ban a Kiss Pál Tamást is soraiban tudó Auto GP mezőnyének tagja volt, és relatíve sikeresnek mondható eredményeket produkált, hiszen a szezon második felében aratott öt győzelmének köszönhetően negyedik helyen végzett a bajnokságban. 2014 már a japán Super Formulában találta az indiait, itt viszont szolidabb eredmények vártak rá: öt ponttal az összetett 14. helyén zárt.



Noha még nincs szerződése 2015-re, magabiztos afelől, hogy ismét Japánban versenyezhet majd és úgy véli, nem valószínű, hogy egy nap visszatér a Forma 1-be. „A visszatérés nem jelent számomra opciót, hiszen a japán bajnokság nyújtja a legjobb esélyt számomra a győzelemre” – idézte Karthikeyant a motorsport-total.com. „A mezőny nagyon versenyképes, viszont a suzukai balesetemből származó sérülésem szezon elején megakadályozott abban, hogy komolyabb eredményeket is elérjek.”

Noha már nem a Forma-1- történései kötik le figyelmét, azért képben van a sportágban zajló eseményekkel, de mindenekelőtt azt sajnálja, hogy az Indiai Nagydíj mindössze három év után kikerült a naptárból. „Óriási veszteség ez az ország sportkedvelőinek. Attól tartok, hogy a Forma-1 talán már soha nem fog már visszatérni Indiába.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: