DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: A Ferrari mint ellenfél? Ugyan!

Nico Rosberg a tavalyi F1-es bajnoki csata megismétlődését várja Lewis Hamiltonnal. Aki viszont nem fog szerinte veszélyt jelenteni a győzelemre, az a Ferrari és Sebastian Vettel lesz.

19 versenyen keresztül, egészen az utolsó fordulóig küzdött a 2014-es világbajnoki címért Lewis Hamilton és Nico Rosberg, csatájukból nem maradtak el a drámák sem, korábban baráti kapcsolatuk pedig többször is ellenségessé fordult át. Kettejük harcának helye van a Formula-1 történetének legnagyobb csapaton belüli küzdelmei között, a német pilóta pedig, aki tavaly alulmaradt, nem látja okát, miért ne következhetne idén a második felvonás.

„Teljes mértékben optimista vagyok, és azt hiszem, ismét egy párbaj várható köztem és Lewis között” – latolgatta a német versenyző esélyeit a Bild lapnak. Korábban arról beszélt, a tavalyi kudarc nem hagyott mély nyomot benne, személyiségéből adódóan a győzelmen és vereségen is hamar túlteszi magát.



Kérdezték arról is, kivel számol a mezőny többi csapata közül. Rosberg a tavalyi második és harmadik helyezettet, a Red Bullt és Williamst nevezte meg, a Ferrarit azonban, soraiban a négyszeres világbajnokkal, Sebastian Vettellel nem érzi elég erősnek. A Mercedesnél a korábbi években szerzett személyes tapasztalta révén tudja, nem lehet egyik napról a másikra visszatérni a legjobbak közé.

„Nem akarok arrogánsnak tűnni, de ha a 2014-es eredményeket nézzük, bármit felteszek arra, hogy nemet mondjak a Ferrari esélyeire, habár sosem szabad teljesen leírni őket” – mondta Rosberg, aki honfitársának is üzent. „Sebastian sok alkalommal fogja látni az autóm hátsó lámpáját.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: