DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bocsánatot kért a kerekesszékes rágalmazó

Alig 24 órával azt követően, hogy az FIA hivatalos közlemény formájában ismertette, beperli Philippe Streiffet a Jules Bianchi balesetének kivizsgálása kapcsán, az FIA ellen felhozott igaztalan vádjaiért, az érintett bocsánatot kért.

Philippe Streiff korábban egy francia rádióadónak nyilatkozva fogalmazott meg éles kritikát az FIA-val szemben, mondván, a szövetség csupán saját felelősségének szőnyeg alá söprése érdekében vizsgálta ki Jules Bianchi sajnálatos suzukai balesetének körülményeit, és jutott arra az eredményre, amire jutott.

Jean Todt elnök úr, és az FIA többi elöljárója érthető módon nem nézte jó szemmel az igaztalan vádakat, és tegnap hivatalos közlemény formájában adta a világ tudtára, beperli a korábbi pilótát. Láss, világ, csodát – Streiff egyből visszakozott, és nem túl felnőttes viselkedésről tanúságot téve, „visszaszívta”, amit korábban mondott.



 

Egy kép a múltból: Bianchi és Streiff személyesen is ismerik egymást

„Hagytam magam elragadtatni az érzelmeim által a kamera előtt” – idézi az autosport.com az ex-pilóta szavait. „Az interjú hosszú ideig tartott, túl hosszú ideig, és attól tartok, sértő és rágalmazó megjegyzéseket tettem Jean Todttal, Gerard Saillant doktorúrral és az FIA-val kapcsolatban, amit őszintén bánok. Visszautasítom és visszaszívom minden akkori vádamat, amik megalapozatlanok voltak, és arra kérem a média képviselőit, távolítsák el ezeket a tartalmakat saját sajtóorgánumaikról.” 

„Végül, Jean Todt és Gerard Saillant bocsánat kérem, akik jól tudják, milyen egészségügyi problémákkal küzdök. Sajnálom, hogy olyan dolgokat mondtam róluk, amik totálisan ellentétben állnak az őket megillető pozitív képpel” – mondta el bűnbánóan Streiff, aki korábban Michael Schumacher állapotával kapcsolatban is hamis állításokat fogalmazott meg, amiket később a hétszeres világbajnok menedzsere volt kénytelen cáfolni.

Philippe Streiff 1984 és 1988 között maga is az F1-ben versenyzett, de egy brazíliai teszten elszenvedett baleset folytán kerekesszékbe kényszerült. Nyilvánvalóan nem volt könnyű feldolgoznia a vele történteket, és ezért is válthatott ki belőle ilyen mély érzelmeket, amikor látta, amint Jules Bianchival hasonló szörnyűség történt a versenypályán. Erre való tekintettel, talán az FIA is eltekint a további jogi szankcióktól, még ha ez nyilván nem is mentesít egy felnőtt embert tetteinek következményei alól. 

Philippe Streiff sajnálatos 1989-es balesete, melynek következtében kerekesszékbe került
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: