DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg: Hamar túltettem magam a vereségen

Az F1-es bajnokság második helyezettje különleges tulajdonságát árulta el: sem a siker, sem a kudarc nem hagy mély nyomot benne, örülni és bánkódni sem képes túl hosszú ideig.

Nico Rosberg a bajnoki cím legnagyobb esélyesének számított 2014 első félében: Lewis Hamilton azonban fölé kerekedett a további versenyeken, a duplapontos szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon pedig a brit szerezte meg a trófeát. Az évad, amely nem nélkülözte a viharos momentumokat sem, Rosberg pályafutásának legerősebbje volt, a bajnokság elvesztése miatt azonban mégis inkább keserű szájízzel tekinthetne vissza rá. Nem tekint, ugyanis hamar kiheverte a kudarcot.

„Szerencsére az ilyen gyorsan megy, van siker vagy nincs, csak néhány nap, és túl vagyok rajta” – árulta a német a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában. „Ebben az esetben ez jó dolog, ha sikerrel jársz, akkor nem olyan jó, mivel hosszabban akarod kiélvezni. De mindig eléggé rövid életű. Határozottan készen állok, hogy újból támadjak. Hosszú volt a szünet.”



„Ez számomra egy új tapasztalat volt, és nem tudtam, mi fog következni, de könnyű volt kikapcsolni, mert végeredményben nem minden a versenyzésről szól” – tért ki Rosberg a téli pihenőre. „Ezen a télen újból rádöbbentem erre, amikor a családommal voltam, és azokat a pillanatokat élveztem. A siker, és ami nem jött össze, teljesen el lett felejtve.”

Rosberg másodszorra próbálkozhat, amint a szezon márciusban elkezdődik, a Mercedes újból toronymagas esélyesként indul a bajnoki trófeákért. „A legnagyobb kihívás először is az, hogy a legjobbamat nyújtsam. Ez az első és legfontosabb számomra, és az, hogy jobb legyek, mint bármikor. A második kihívás az lesz, hogy megpróbáljam legyőzni Lewist, és azután az összes többi csapatot is. Nem tudjuk, hol állunk, ezért várnunk kell, hogy kiderüljön. Természetesen nagyon erősek az alapjaink, ezért az esélyek jók, de nem tudjuk” – óvatoskodott a Mercedes fölényével kapcsolatosan Rosberg. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: