DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Montezemolo az olimpiára megy?

A Ferrari korábbi elnöke már most sem unatkozik, de újabb különleges megbízást kaphat: a hírek szerint a 2024-es római nyári olimpia megszervezése lesz következő feladata.

Amióta távozott a Ferraritól, Luca di Montezemolo sorra foglalja el a különbözőbbnél különbözőbb pozíciókat: az olasz légitársaság, az Alitalia igazgatótanácsának elnöke lett, valamint beválasztották az F1 Csoport igazgatói közé is – a hírek szerint eredetileg itt is elnöki posztot szántak volna neki, ám a Ferrari közbelépett. Most egy újabb kihívás vár rá, az Ansa hírügynökség és La Repubblica lap szerint ugyanis hamarosan bejelentik, hogy az olasz a 2024-es római olimpia szervezésén fog dolgozni.

„Nem az én munkám választani, de azt mondom, ő tökéletes alany, mivel tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi sportban és üzletben” – mondta Mario Pescante, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja az AP-nek. Ők megemlítik, Montezemolo az 1990-es olaszországi futball-vb szervezésében is részt vett.



A 67 éves olasz 1991-ben foglalta el a Ferrari elnöki székét, ahol a 70-es években csapatfőnökként ténykedett. 23 éven keresztül maradt – hat évig párhuzamosan a FIAT első számú embereként. Elnöksége alatt a márka visszatért a győztesek közé, hat egyéni bajnoki címet szerzett Michael Schumacherrel és Kimi Raikkönennel. Idén szeptemberben távozott a Ferrari éléről, Sergio Marchionne, a FIAT vezérigazgatója váltotta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: