DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Caterhamnek nehezebb, mint a Marussiának

Nehezebb érdeklődő befektetőket találni, mint az egykori F1-es riválisnak, véli az istállót felügyelő Finbarr O’Connell. Továbbra is reménykednek, ugyanakkor az idő el fog fogyni.

Ironikus, hogy egészen a közelmúltig úgy tűnt, a Formula-1 két kihulló kiscsapata közül a Caterham esélyei jobbak a visszatérésre – ennek a csapatnak még azt is sikerült megvalósítania, hogy a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjra eljusson. A Marussia utolsó porcikáit szerdán árverezték volna el, de váratlanul érdeklődők jelentek meg a színen, így az aukciót lefújták. A hírek szerint Gene Haas lépett közbe, aki ezt tagadta. A Caterham felől nem érkeznek hasonlóan biztató hírek.



„Továbbra is reménykedek” – mondta az istállót felügyelő behajtó, Finbarr O’Connell a Reutersnek. „Amíg vannak emberek, akiknek valóban lehetőségükben áll tenni valamit, nem fogom lehúzni a rolót. Mert ha ezt megteszem, már csak az aukció megszervezése marad. Egyes emberek továbbra is látogatják az oldalt, fontolgatják, mit kezdhetnének. Mi bármit megteszünk, de valójában minden a reménybeli vásárlók kezében van.

O’Connell elismerte, a Caterham sokkal nehezebb helyzetben van, mint a Marussia – ők Jules Bianchi által Monacóban szerzett két pontjuknak köszönhetően 40 millió eurós pénzdíjjal indíthatják a szezont, ha sikerül eljutniuk odáig. Végül bevallotta, bár bizakodnak, tudják, hogy örökké nem várhatnak. „Tisztában vagyok vele, hogy eljön az idő, amikor már senkinek sem éri meg nagy összegeket befektetnie abba, hogy a Caterham versenyezzen 2015-ben. Az idő el fog fogyni.”

Egy korábban nyilatkozatában Bernie Ecclestone szintén beszélt a két kiscsapatról, és ő is rosszabbnak látja a Caterham kilátásait. „A Caterham esetében nem látok túl sok esélyt arra, hogy elinduljanak idén, annál nagyobb a potenciál a Marussiánál” – mondta az F1 vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: