DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem biztos, hogy Hockenheimben vagy a Nürburgringen lesz a Német Nagydíj

Bernie Ecclestone elhintette, hogy még egyik pályával sem írták alá a szerződést, de azt is megemlítette, hogy német drukkerek esetleg más helyszínen szurkolhatnak kedvenceiknek.

A Német Nagydíj és a német pályák tradicionálisan a versenynaptár részét képezik, de könnyen lehet hogy idén nem rendeznek futamot Sebastian Vettel és Nico Rosberg hazájában. Legalábbis Bernie Ecclestone szerint, aki sem a Hockenheimringgel, sem a Nürbürgringgel nem írt alá szerződést 2015-re.

A pályák 2007 óta rotációban fogadták a Forma-1 mezőnyét, és az idei, július 19-re tervezett futam a Nürburgringgel ellentétben Hockenheimben lenne majd, de a fent említett okok miatt egy kérdőjel szerepel még a német zászló mellett az idei versenynaptárban.



Arra a kérdésre, hogy lesz-e egyáltalán Német Nagydíj annak ellenére, hogy a nemzet négyszeres világbajnoka pirosban is versenyez majd, a csapatvilágbajnok is német, és egy német bajnoki esélyest is tudhat a soraiban, Ecclestone így válaszolt: „Már vagy egy. Ausztriának hívják.”

Ecclestone elmondása szerint szerdán találkozott a Nürburgring új vezetésével, azok után, hogy korábban leírta őket, mondván „ott senki senki sincs.” Viszont ez a meeting arra is utalhat, hogy a háttérben bőszen folynak a tárgyalások, és Ecclestone is szeretné, ha a Német Nagydíjat sikerülne megtartania a naptárban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: