DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Lauda: 1200 lóerős autókat akarok!

Niki Lauda aggályainak adott hangot az előszezonbeli tesztek kapcsán, ugyanis szerinte nem megoldás, hogy nem rendeznek legalább egy gyakorlást a bahreini hőségben, ahogyan tavaly.

Annak ellenére, hogy a Mercedes dominálta a 2014-es szezont és jó pozícióból várhatja az idei összecsapásokat is, a csapat elnökének, Niki Laudának mégis vannak aggályai az évkezdetet illetően. Az osztrák szerint az nem megoldás, hogy az átlagos téli európai klímánál jobb, de mégsem eléggé meleg barcelonai és jerezi gyakorlások során készüljenek fel az idény első, tengerentúli futamaira.

„Brackley-ben mindenki stresszes, hiszen sok dolog van, ami miatt aggódni lehet. Bosszantó, hogy a tavalyi évvel ellentétben nem lesz teszt Bahreinben. Spanyolországban túl alacsony a hőmérséklet ahhoz, hogy felkészüljünk az éve eleji forró versenyekre, így nem értem, miért így kellett megszervezni az előszezont” – mondta az osztrák a Salzburger Nahrichtennek.



A holtidény slágertémája volt a motorfejlesztés körüli mizéria, amit Lauda sem hagyott szó nélkül. „Megértem az újonnan belépő Hondát, hogy egyenlő feltételeket akarnak – így lenne igazságos.” Emellett az osztrák a jövőbe is tekintett, kommentálva azokat a híreket, melyek Ecclestone 2017-es reformjáról szólnak.

„Ha a mostani helyzetet tekintjük, egy F3-ból vagy GP2-ből érkező versenyző is könnyebb meg tud birkózni az autók jelentette kihívásokkal anélkül, hogy kockázatot vállalnának. Szinte úgy lehet a mai F1-eseket vezetni, mint egy utca autót. Olyan versenyautókat szeretnék, melyek 1200 lóerősek és szélesebb gumikon futnak – azt akarom, hogy a Forma-1 ismét olyan nehéz legyen, mint egykor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: