DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Force India: Jöhetnek a dobogós helyek

Bizonyított és változatlan versenyzőpáros, új szélcsatorna és kiváló tavalyi eredmények – a Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya nem ok nélkül bizakodó az idei sikerekkel kapcsolatban.

Az indiai tulajdonú istálló tegnap, Mexikóvárosban tartotta 2015-ös csapatának bemutatását, az eseményen megjelentek a gárda tagjai, leleplezték az új festést, habár a bemutatott autón csak az orrkúp képviselt idei fejlesztést. Az istállónak tavalyi szezonja ad nagy lendületet, a konstruktőri hatodik pozíció a Force India történetének legjobbja, amelyet egy dobogós helyezés tett még teljesebbé a Bahrein Nagydíjról. Ennek tükrében latolgatott esélyeket Vijay Mallya csapatfőnök.

„Dobogón álltunk tavaly, amely fontos lökést jelentett, de valójában azt gondolom, ennél többet érdemeltünk. Emiatt a cél az, hogy még több dobogót szerezzünk 2015-ben. Meghoztunk néhány olyan döntést, amely lehetővé teszi, hogy versenyképesek maradjunk. Például minden szélcsatornai munkánkat a Toyota kölni létesítményébe költöztettük. Ezzel olyan csatorna vált elérhetővé, amely bármelyik másik csapatéval felér” – beszélt a bemutatón Mallya. „Természetesen várható valamennyi átmeneti időszak, amíg alkalmazkodunk, de magabiztos vagyok, hogy ez a döntés előnyünkre válik a jövőben.”



Sem Nico Hülkenbergre, sem Sergio Perezre nem lehetett panasz tavaly, a versenyzők maradnak is az istállóban. „Mindig előny, ha bármilyen területen állandók tudunk maradni, főleg a versenyzőket illetően, boldog vagyok, hogy Nico és Checo is velünk lesz 2015-ben. Mindent összevetve egyformán erősek, és egymást motiválták tavaly. Néha Nicónak jött ki a lépés, máskor Checónak. Ez a versenyképes szellem a csapatban csak kedvező lehet, és hiszek abban, hogy segít minket előre jutni. Tudjuk, hogy mindketten különösen gyorsak. Igazi versenyzők, és mindig mindent beleadnak a kormány mögött.”

Nyilatkozott a két versenyző is, Hülkenberg „feltöltött akkumulátorokkal” várja a szezont, Perez pedig érthető módon izgatott hazai versenye, az újonnan érkező Mexikói Nagydíj miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: