DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso viszi először pályára a McLaren-Hondát

A jerezi teszt nyitónapján a spanyol ül be elsőként az új F1-es autóba. Egy rövid megszólalás során elárulta, az első év a tanulásról, semmint a sikerekről fog szólni.

A McLaren január 29-én, csütörtökön leplezi le online új, 2015-ös autóját, a Honda erőforrással felszerelt MP4-30-at, amely vasárnap, a kollektív jerezi teszten gurul először aszfaltra. Fény derült a csapat pilótabeosztására is: az első és harmadik napon Fernando Alonso ül a volán mögé, a második és negyedik lesz kollégájáé, Jenson Buttoné.

Remélhetőleg a McLarennek sikerült megoldania azokat az elektronikai problémákat, amelyek az előző szezont záró Abu Dhabi teszten sújtották őket – a csapatnak akkor egyetlen mért kört sem sikerült megtennie a japán motorral, Alonso visszatérő rémálma lehet, hogy ugyanez ismétlődik meg Spanyolországban. Abu Dhabi óta a McLaren egyetlen alkalommal sem lépett pályára.



A kétszeres világbajnok azzal tisztában van, hogy 2015 során küzdelmes szezon vár rá, és harmadik világbajnoki címét nem ebben az évben fogja megszerezni. A közösségi médiában, egy követője kérdésére latolgatta esélyeit: „Nehéz dolog lesz versenyeket nyerni idén. A cél tanulni, segíteni, boldognak lenni, és, hosszú távon, nyerni.” A versenyző utolsó futamgyőzelmét a 2013-as Spanyol Nagydíjon szerezte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: