DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Mercedes a Red Bulltól, Ecclestone tőlük tart

A Red Bull erős lesz, a Ferrariról nem sokat tudni, a Honda pedig nehéz szezonon esik majd keresztül – értékelte előzetesen az F1-es erőviszonyokat a címvédő konstruktőr.

A Mercedes tavaly domináns stílusban szerezte meg a Formula-1 világbajnoki címét, 701 pontot gyűjtöttek, míg a legközelebbi rivális, a Red Bull 405-öt. Eközben a győzelmek aránya 16-3-at tett ki. Nem érthetetlen azok véleménye, akik arra esküsznek, a fölény nem fog semmivé foszlani 2015-ben sem. A német gyártó mindenesetre számol a riválisokkal, a csapat elnöke, Niki Lauda leginkább a Red Bull-lal.

„Ők ott lesznek, a kérdés csak az, hogy meddig jutnak. A Ferrariról pillanatnyilag túl kevés az információ, a McLaren-Honda pedig nehéz éven fog keresztülesni” – mondta az osztrák háromszoros világbajnok az Autosportnak. „A Mercedes AMG természetesen kiváló pozícióban van, de mindenen javítani akarunk, akárcsak a többiek. Azt mondanám, hogy a mezőny minőségét csak az első három verseny után ítélhetjük meg.”



„Jelenleg mindenki nagy erőkkel dolgozik Brackley-ben és Brixworth-ben, mint mindig. De minden a tervek szerint folyik” – mondta Lauda, aki a szezon előtti tesztek kiosztását bírálta. „Amit nem értek, hogy miért tartunk három tesztet Spanyolországban megint, és miért nincs egy sem a Perzsa-öböl térségében. Ami sokkal jobb felkészülés lenne Melbourne-re az időjárás és hőmérséklet tekintetében.”

Az F1 ura, Bernie Ecclestone szerint azonban a dominancia még sokáig fog tartani. A brit üzletember a V6-os motorformula ádáz ellensége – épp ehhez a szabályhoz alkalmazkodott nagyszerűen a Mercedes.

„A Mercedes olyan jó munkát végzett ezzel az erőforrással, hogy mindenkit maguk mögött hagytak, és nem gondolom, hogy mások gyorsan vissza tudnának zárkózni” – mondta a Sky Sportsnak. „Talán három év múlva, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy három évet várjunk. Vagy kettő vagy egy évet. Ez az üzlet a szabályok körül forog, ezért ha megváltoztathattuk volna őket, akkor megtettük volna. De minden csapat részéről egyetértésre lenne szükség, és nem fog az összes egyetérteni. Ha te vezetnéd a Mercedest, az utolsó dolog, amit akarnál, a változás lenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: