DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ecclestone-nal szövetkezik Hamilton apja?

Anthony Hamilton Bernie Ecclestone-nal fog együttműködni a közeljövőben egy régi F1-es nagydíj újraélesztéséről - legalábbis a Press Association értesülései szerint.

A szóban forgó verseny a Dél-Afrikai Nagydíj, melyet utoljára 1993-ben rendeztek meg Kyalami versenypályáján, de időről időre felröppennek olyan hírek, melyek szerint Bernie Ecclestone vissza szeretne térni az országba. Legtöbbször az eredeti és a legtöbb futamot rendezett helyszín kerül szóba, de néhány évvel ezelőtt az A1GP egyik fordulója után Durban utcái is felmerültek lehetőségként.



A Press Association úgy tudja, hogy Anthony Hamilton, a kétszeres világbajnok édesapja Bernie Ecclestone-nal együttműködve azon fog dolgozni, hogy életre keltsék a Dél-Afrikai Nagydíjat, melynek legutóbbi lehetséges helyszíneként Fokvárost jelölték meg. Az előzetes tervek szerint utcai pályát alakítanának ki a városban, egy igazi unikummal megfűszerezve: a vonalvezetés áthaladna ugyanis a 2010 futball-világbajnokság több mérkőzésének is helyt adó lenyűgöző stadionon is.

Miután Anthony Hamilton befejezte fia menedzselését, Paul di Resta útját egyengette, legutóbb pedig az úgynevezett infószárnnyal kapcsolatban került neve a hírek közé, mely találmányát a Force India tesztelte is szezon végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: