DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ha nem jön a siker, Hamilton távozott volna a Mercedestől

Amikor a csapathoz szerződött, még nem lehetett tudni, mennyit fog javulni néhány éven belül a Mercedes. Lewis Hamilton apja elárulta, sosem aggódott amiatt, hogy fia kudarcot vall új F1-es istállójánál. Egyszerűen továbbléptek volna.

Lewis Hamilton gyerekkora óta élvezte a McLaren támogatását, és Formula-1-es pályája első hat évét is velük töltötte, 2008-ban itt szerezte meg első világbajnoki címét. 2012 végén azonban úgy döntött, csapatot vált: a Mercedes mellett tette le voksát, amelynek utóbbi évei nem alakultak túl fényesen, abban a szezonban Nico Rosberg 9., Michael Schumacher 13. lett a bajnoki pontversenyben. Azóta természetesen már tudjuk, hogy a 2014-es bajnoki cím tulajdonosaként Hamiltonnak bejött a váltás.

„Sosem aggódtunk emiatt, mert hosszú ideje ismertük a Mercedest, és tudtuk, hogy azok a fickók igazi versenyzők” – beszélt Lewis apja, Anthony Hamilton a csapatváltásról a Sky Sports Online-nak. „És azt is tudtuk, hogy ha abban az évben nem sikerül, akkor majd a következőben. És ezt leszámítva is hittünk Lewis képességében, hogy találhat más munkát. Ő világbajnok, akinek lett volna helye máshol is.”



A távozás fogadtatása azonban vegyes volt, sokan kifogásolták, hogy Hamilton hátat fordít annak a közegnek, amelynek minden addigi eredményét köszönhette. „Azt gondolom, hogy ebben az iparágban hűségesnek kell lenned, ez az első dolog a hátizsákodban. Mivel csak egy maréknyi csapat van, és főként maréknyi olyan, akik az élen vannak, és mindig az élen is fognak lenni. Ezért amikor úgy döntesz, hogy elhagyod a sport egyik legnagyobb nevét egy másik csapat kedvéért, amely viszonylag új, és még nem nagyon bizonyított, azt alaposan át kell gondolni.”

„Amint kiderült, ez volt a megfelelő döntés Lewis számára, az igazat megvallva pedig változtatni néha ugyanolyan jó, mint maradni. Akkoriban a hűségem a McLarané volt, és azt hiszem, Lewisé úgyszintén, de az izgalmat az jelentette, hogy valami újat csinálhat és az ismeretlenbe ugorhat, ami feltüzelte őt” – tért ki az indítékokra Anthony Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: