DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Frijns bízik az FIA bölcs belátásában

A Nemzetközi Automobil-szövetség nyilvánvalóan azért köti 2016-tól jóval szigorúbb feltételekhez a szuperlicensz megszerzését, hogy csak a tényleg arra érdemes pilóták jussanak be az F1-be. Robin Frijns bízik benne, hogy erről a célról a kivételes esetekben sem feledkeznek majd el.

Tudniillik, a holland pilóta egyértelműen azok közé a fiatalok közé tartozik, akiknek tehetségük révén szinte mindenki szerint helyük lenne az F1-ben, de egyelőre – szerényebb szponzori hátterük folytán – nem estek át a tűzkeresztségen. 

Amikor az FIA bevezette új pontrendszerét, és szigorított az F1-es induláshoz szükséges szuperlicensz megszerzésének feltételein, nyilvánvalóan éppen az olyan ifjú tehetségekre gondolt, mint amilyen Frijns, és a szövetség őket segítené az F1-be a fizetős pilótákkal szemben. 

Igen ám, de Frijns számára speciel még ez az örvendetes fejlemény is a lehető legrosszabb időzítéssel következett be, tudniillik, jelenleg birtokolt 30 pontja, amelyet a Formula Renault 3.5 sorozat 2012-es bajnoki címével szerzett, 2016. január elsején pont törlődni fog, hiszen az FIA csak az utolsó három évben elért eredményeket számítja bele szuperlicenszes pontrendszerébe. 



Az elmúlt két évet a Caterham F1-es alakulatánál tesztpilótaként töltő holland így aztán megint ott lesz, ahol a part szakad, ha csak az FIA illetékesei nem tesznek vele kivételt. Ő bízik benne, hogy igen. 

„Az, hogy a pályafutásom tavalyelőtt félbeszakadt, nem segít a helyzetemen. A végére kell járnunk a dolgoknak, de nem gondolkodok ezen túl sokat. Szerintem, ha odateszem az önéletrajzomat az FIA asztalára, nem fogják azt mondani rá, hogy ez nem ér semmit” – mondta el Frijns a GPUpdate.net-nek nyilatkozva, majd hozzátette, magát a koncepciót nagyon jónak tartja.  

„Ha ezt néhány évvel ezelőtt vezetik be, akkor néhány mostani versenyző nem lenne az F1-ben. Jó hír, hogy hamarosan már tényleg csak a legjobb fickók fognak bekerülni az F1-be. Szerintem ennek így kell lennie” – árulta el a 23 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: