DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton lehet a legjobban kereső pilóta

A Reuters hírügynökség információi szerint az F1 regnáló világbajnoka, Lewis Hamilton hamarosan meghosszabbíthatja 2015 végén lejáró szerződését a Mercedesszel, és új kontraktusa értelmében a sportág legjobban fizetett versenyzője lehet.

A 30 éves brit kiválóság a hírek szerint évi 25 millió angol fontot tehet majd zsebre szolgálataiért cserébe, nem beszélve arról, hogy minden bizonnyal 2015-ben is az övé lesz a legjobb autó a mezőnyben, így aligha lehet kérdés, hogy hamarosan alákanyarintja nevét a szerződés végére.

A Mercedes vezetősége nem csinált belőle titkot, hogy szeretné megtartani üdvöskéjét, hiszen ők már szezon közben szorgalmazták a szerződéshosszabbítást, ám akkor Hamilton még elnapolta a kérdést, mondván: „Most csak arra akarok koncentrálni, hogy megnyerjem a bajnokságot.”



Ezt 11 győzelmének és szinte hiba nélküli teljesítményének köszönhetően sikerült is elérnie, ezért a korábbi háromszoros világbajnok legenda, a jelenleg a Mercedes résztulajdonosaként ismert Niki Lauda biztosra veszi, Lewis 2015 után is náluk marad. „Eltökélt szándékunk, hogy megtartsuk Lewist, és ez meg is fog történni. Nem aggódom a késlekedés miatt, mert tudom, hogy mindkét fél meg akarja újítani a szerződést, de nem hajt minket a tatár” – fogalmazott az osztrák. 

Hamilton, aki menedzser híján saját maga nevében tárgyal, megerősítette, hogy nincs oka a távozásra: „Nem mindenkinek adatik meg, hogy egy ilyen nagyszerű csapatban dolgozzon. Ők hozzásegítettek engem az álmom megvalósításához egy remek és domináns autóval.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: