DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Coulthard: Rosberg erősebb lesz, mint tavaly

Honfitársa szerint Lewis Hamilton baja az eddiginél is jobban meggyűlik majd Nico Rosberggel 2015-ben, akit erősebbé tesz, hogy kikapott az F1-es bajnoki címért vívott küzdelemben.

Annak ellenére, hogy enyhítettek a motorfejlesztést korlátozó szabályokon, kevesen hiszik, hogy a Mercedest meg lehet fogni 2015-ben, olyan nagy előnnyel rendelkeztek az előző év folyamán. A márka tehát félig-meddig zsebében érezhet egy újabb bajnoki címet, arról viszont már jobban megoszlanak a vélemények, hogy a versenyek többségét 2014-ben is megnyerő Hamilton még inkább szárnyra kap majd, és uralni fogja a következő szezont, vagy ismét nagy csata várható a két versenyző között.



„Úgy látom, Nico erősebb lesz, mint 2014-ben volt, mivel már tapasztalt abban, hogy a világbajnoki címért csatázzon” – szögezte le a Williamsszel és McLarennel 13 futamot nyerő David Coulthard, hogy ő utóbbi táborba tartozik. Szavait a gpupdate.net idézi. „Ez volt az első alkalom, hogy az elvárások kereszttüzébe került. Sok versenyző, és ezt személyes tapasztalatból mondom, azt gondolja, ha ő nyertes autóban lenne, könnyedén győzne. De nyerni még egy győztes autóban sem könnyű.”

Coulthard ugyanakkor másokkal ellentétben azt sem gondolja, hogy Lewis Hamilton többet fog nyújtani idei teljesítményénél. „Nem látom, hogyan lehet ennél jobb, mivel már most egy hihetetlenül magas szinten van. Négyszer csatázott bajnoki címért, és ebből kettőször ő nyert. Érettebb és kerekebb személyiség, mint a pályafutása kezdetén volt.”

„De Nico most tapasztalta meg a magasságokat és mélységeket, keresztülment azon a szakaszon, amikor kifütyülték, akiknek nem tetszett, amit a pályán csinált. Mindez erősebbé teszi, jobb ellenfél lesz, és nagyobb kihívója Lewisnak 2015-ben” – vonta le konzekvenciáját a skót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: