DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williamsnél tapasztalatból tudják, Bottas világbajnok lesz

Ha az elkövetkező évek egyik nagy bajnokát keressük, ne kutassunk tovább, hiszen Valtteri Bottas képében már egy ideje itt áll az orrunk előtt - legalábbis a Williams technikai igazgatója szerint.

Bottas kvalitásait az elmúlt évek során sokan méltatták, már akkor is, amikor debütáló szezonjában, 2013-ban aligha tudta észrevetetni magát a mezőny végéhez tartozó Williamsszel. Tavaly azonban már a technika is lehetővé tette számára, hogy tündököljön, amit hat dobogós helyezéssel meg is tett a bajnoki pontverseny negyedik helye felé haladva.

A grove-i istálló technikai igazgatója, Pat Symonds már nem először dolgozik együtt ígéretes tehetségekkel, hiszen Michael Schumacher és Fernando Alonso szárnybontogatásait is közelről figyelhette, ezért tapasztalatból mondja, hogy Bottasra is fényes jövő vár.

Dppi_00114011_371



„Igazán lenyűgöző, amit csinál” - kezdte a finn méltatását. „Nem vét sok hibát, de ha olykor mégis, akkor tanul belőlük. Nagyszerű személyiség, egy igazi csapatjátékos, és teljes mértékben meg vagyok győződve afelől, hogy ott van benne a potenciál a világbajnokság megnyeréséhez.”

„Dolgoztam már együtt néhány világbajnokkal a karrierjük elején, és minden kétséget kizáróan mondhatom, hogy Valtteri is bajnok lesz.”

Arra a kérdésre, hogy mi teszi Bottast különlegessé a pilóták többségével szemben, Symonds több tulajdonságot is felsorolt.

„Nem csak egyetlen dologról van szó. Nem arról beszélek, hogy gyors, hiszen ez szinte mindenkire igaz a mezőnyben, de mégis sokan vannak, akik gyorsak, ám sohasem lesznek világbajnokok. Az intelligencia, a szorgalom, a dolgok átgondolása, a befektetett munka és a részletekre irányuló figyelem azok a tényezők, amelyek lehetővé teszik ezt számára. Csak abban bízom nagyon-nagyon, hogy mindez a Williams autójában fog megtörténni. Az egy nagyszerű történet lenne” - adott hangot aggodalmának Symonds, hiszen nem titok, hogy 2014-es teljesítménye nyomán más csapatok, például a Ferrari is kivetette hálóját Bottasra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: