DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher „mozdulatlan teste rabja”?

A hivatalos források gyakorlatilag semmilyen részletet nem árulnak el a hétszeres F1-es bajnok állapotáról, olasz „nem hivatalos” sajtóértesülések ennél lényegesen többet mondanak.

Továbbra is csak minimális információt adnak ki az immár több mint egy éve súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumacher állapotáról, így aki többet szeretne tudni arról, hogy van a hétszeres világbajnok, kénytelen a pilóta családja és menedzsmentje által megbízhatatlannak minősített forrásokra támaszkodni.

Az egyik vezető olasz autós lap, az Autosprint főszerkesztője, Alberto Sabbatini cikkében összegyűjtötte, mit lehet tudni Schumacher állapotáról – elmondása szerint megbízható, megerősített információk alapján, melyek olyan személyektől származnak, akik mostanában találkoztak Schumacherrel, és tudják, hogy milyen állapotban van.

schumacher



Sabbatini cikkében úgy összegzi, amit Schumacherről tudni lehet, hogy nagyon lassan, de javul az állapota. „A jó hír az, hogy nincs ágyhoz kötve. Amikor nem a fizikai terápia zajlik, hogy elkerüljék az izomsorvadást, egy széken ül a villája ablaka előtt, mely egyik oldalról a svájci Alpokra néz, a másikról pedig a Genfi-tóra.”

Az olasz újságíró értesülései szerint igazak azok a hírek, melyek szerint Schumacher felismeri családtagjait: „Michael szeme nyitva van, de gyakran a semmibe néz. Újabban képessé vált arra, hogy megismerje családtagjai arcát, de kommunikálni nem tud velük. Nem beszél, képtelen önállóan megmozdulni. A külső stimulusokra reagál ugyan, de csak szemmozgatással válaszol az ismerős hangokra.”

„Egy csodálatos cikkben, mely a Corriere della Sera vasárnapi számában jelent meg, Giorgio Terruzzi elmondta, hogy néha könnyek folynak le Michael arcán. Sír, amikor meghallja a gyermekei vagy Corinna hangját. Ez mutatja meg, hogy vannak érzelmei, hogy az agya működik. Jelenleg csak úgy tud érzéseket kifejezni. De ez annak a jele, hogy él, hogy érti a dolgokat, még akkor is, ha most egy mozdulatlan test rabja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: