DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tudtad-e, hogy...? - Érdekes tények az F1 múltjából

Év végéhez közeledve és holtszezon lévén egyre gyakrabban kalandozunk múltban, a Formula.hu most tíz érdekességet ásott elő a sportág eseményekben gazdag múltjából.

Tudtad-e hogy...

...Rubens Barrichello az összes Forma-1-es futam több mint egy harmadán indult? (326 a 916-ból)

…Karthikeyan tartja a legrosszabb eredmény rekordját egy futamon? (2011-es Európa Nagydíj, 24. hely)



…Niki Lauda ’76-os nürburgringi balesete után egy kisfiú elküldte a saját Ferrari-modelljét az osztráknak, mert azt hallotta, hogy az eredeti megégett?

…Ayrton Senna egyszer 24 órát töltött egy argentin reptéren, mert Gerhard Berger az útlevele igazolványképét egy pucér fenékre cserélte?

…1987 és 1997 között a Williams öt bajnoki címet ís nyert gyári támogatással, de autói egyszer sem viselték magukon az egyes rajtszámot?

…A dobogós alkoholtilalom nem csak a 21. századi közel-keleti futamok sajátja? 1979-ben Carlos Reutemann egy üveg Lilt-üdítővel ünnepelte a Williams első győzelmét Silverstone-ban, a csapat szaúd-arábiai szponzorai miatt

…Harry Schell azért indulhatott a harmadik helyről az 1959-es USA Nagydíjon, mert levágott egy kanyart és hat másodpercet nyert a manőverrel?

… Alain Prost az egyetlen, aki egymást követő években két pilótával szemben is vesztett és nyert egy-egy bajnoki címet? (Niki Laudával szemben 1984/1985-ben és Ayrton Sennával szemben 1988/89-ben)

…Didier Pironi 1987-es halála után barátnője ikerfiúknak adott életet, akiket Didier-nek és Gillesnek nevezett?

…Robert Kubica barátaival beszökött az 1997-es Magyar Nagydíjra, de halálosan unalmasnak tartotta azt?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: