DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Világbajnok lesz a Red Bull tartalékosa

Pontosabban marad, ugyanis Sebastien Buemi már eddig is betöltötte ezt a pozíciót: időközben azonban a WEC világbajnoka lett. Emellett a Formula-E-ben is szerepel.

A 26 éves versenyző három évet töltött a Toro Rossónál 2011-gyel bezárólag, azóta ő a Red Bull első számú tesztpilótája, amely főleg szimulátoros gyakorlást takar. Úgyszintén a csapat tartalékpilótája, amely pozíciót 2015-ben és azután is be fogja tölteni – minden versenyre el kell utaznia az istállóval, hogy abban az esetben, ha Daniel Ricciardo, Danyiil Kvjat, vagy a Toro Rosso valamelyik pilótája nem tud rajthoz állni, ő üljön a helyére.



„Senki sem kíván semmi rosszat egy kollégájának. Az igazság az, hogy élvezem a szimulátoros munkát. Ezért írtam alá két újabb évre” – mondta a svájci Blick lapnak.

Az F1-es versenynaptár 20 futama mellett Buemi a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) versenyein is részt vesz, jövőre első ízben címvédőként. A Le Mans-i 24 óráson 2012-ben indult először, idén Anthony Davidsonnal a Toyota színeiben elhódította a világbajnoki trófeát. Emellett az e.dams csapattal a júniusig tartó Formula-E széria egyik favoritja, harmadik a bajnokságban, két hete Uruguayban ő vált az új sorozat legfrissebb futamgyőztesévé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: