DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo fizetésemelést kap jövőre

A Red Bull megkétszerezi az ausztrál F1-es pilóta 2014-es bérét, de így is csak töredékét fogja megkeresni annak, amit a legnagyobb nevek – annak ellenére, hogy többségüket már idén legyőzte.

A Red Bullhoz igazoló Daniel Ricciardo harmadik lett a világbajnokságban, de ahogyan megszokott az első évüket egy nagy csapatnál töltő versenyzők esetében, Formula-1-es mércével igencsak csekély fizetséget kapott. A Business Book GP2014 adatai szerint az istálló 750 ezer eurót fizetett neki. Eközben Sebastian Vettelnek, akit Ricciardo a versenyek többségén maga mögé utasított, 22 millió eurót utaltak.



Az ausztrál Sydney Morning Herald úgy tudja, Ricciardo bérét több mint duplájára emelik 2015-ben, és jelentős bónuszok járnak majd a futamgyőzelmekért és bajnoki címekért. Ez az összeg azonban továbbra is eltörpül a legtöbbet keresőkhöz – a 20 millió felett járó Alonso, Vettel, Hamilton és Raikkönen négyeséhez – képest, annak ellenére, hogy Ricciardo többségüket már idén legyőzte.

„Igaz, többet fogok kapni. Egy kis fizetésemelés jár nekem, azt majd meglátjuk, hogy végül mennyi lesz” – erősítette meg az újságnak Ricciardo. Kiemelte, habár egyesekhez képest továbbra sem kap sokat, sajnálatra méltó helyzetben azért nincsen. „Általánosságban a legtöbbünk szép kis bért visz haza, a legjobb viszont az, hogy meg tudsz élni abból, amit szeretsz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: