DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A németek leszavazták Nico Rosberget

Lewis Hamiltont számtalan szavazáson kiáltották ki hazájában az év legjobb sportolójának és autóversenyzőjének. Németország hasonló megmérettetésén azonban az ő F1-esük, Rosberg alaposan leszerepelt.

Az elmúlt hetekben Lewis Hamiltont választotta az év nemzetközi és brit versenyzőjének a rangos Autosport magazin, valamint a brit sportolók közül ő kapta meg a BBC rangos Év Sportszemélyisége díját. Arra lehetett volna számítani, hogy Nico Rosberget, aki egész szezon során méltó ellenfele volt Hamiltonnak a pályán, és karrierje legjobb idényét teljesítette, saját hazájában hasonlóan elismerik. Nem így történt.

Az idei Év Sportolója kitüntetést, amelyet 3000 újságíró értékelése alapján osztanak ki, Robert Harting diszkoszvető nyerte, Eric Frenzel északi összetett-versenyző, valamint Felix Loch szánkózó előtt. Rosberg tetemes lemaradással csupán hetedek lett. A csapatok közül a német labdarúgó-válogatottat tüntették ki első hellyel.



A németek másik fő F1-ese, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a legjobb tíz közé sem került be. Tavaly ő a második helyet szerezte meg, szintén a diszkoszvető Harting mögött. Bár négyszer lett világbajnok, csak egyszer, az első cím után, 2010-ben választották Németország legjobbjának. A Formula-1-esek közül korábban Michael Schumacher (1995 és 2004) és Wolfgang von Trips (1961) kapta meg az elismerést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: