DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A McLarennél felkerült a hab a tortára

Látványos teljesítménybeli javulást várnak a McLarennél az aero-szakember Peter Prodromou érkezésétől. Eric Boullier elárulta, a csapatnál már hosszú ideje készültek a mérnök fogadására.

Bár a wokingiak idei teljesítménye kísértetiesen tükrözte a tavalyi, szintén győzelemmentes szezont, a háttérben ezúttal már komolyabb átszervezések zajlottak, amelyeket nem is kizárólag a Honda érkezése ösztönzött, hanem az is, hogy a McLarennél felismerték, a korábbi években megszokott munkamódszereikkel és hozzáállásukkal immár nem lehetnek elég hatékonyak.

A technikai részlegben több pozíciócsere is végbement az elmúlt hónapok során, amelyek közül a legnagyobb változást a Red Bulltól visszacsábított Peter Prodromou érkezése jelentette. A görög származású szakember már a szezon végén munkába állt, így a jövő évi modell, az MP4/30 már az ő kézjegyeit is viselheti.

1314276-28278710-640-360



„Ő mindenképpen egy kulcsfontosságú igazolás volt” - beszélt a csapat új szerzeményéről Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója. „A teljes aerodinamikai részleget abban a tudatban szerveztem át, hogy előre tudtam az érkezéséről.”

„Mind tudtuk, hogy Prodromou lesz a hab a torta tetején. A neve nagyon sokat jelent a bokszutcában, és máris rengeteg frissességet hozott magával, miközben átvette a vezető szerepet a technikai részlegben. Már mindenki készenlétben állt, és csak arra vártunk, hogy a mester is elfoglalja a helyét. Ő volt a kirakós utolsó eleme.”

Boullier nem rejtette véka alá, hogy az átalakított csapatszerkezettel hosszú távra terveznek, s ennek hatásai reményei szerint még évek múltán is érződni fognak.

„Egy nagyon erős, újraszervezett csapatot szeretnék látni, akik ha megtalálják az összhangot, akkor azzal máris erős alapokat fektettünk le a McLaren számára a következő 10 évre” - mondta a francia. „Ez az oka annak, hogy néhány nagyon magas rangú szakember csatlakozik hozzánk. Eközben azonban fiatalok is érkeznek, akik eddig nagyobb nevek árnyékában tanultak. A jövő évben minden a finomhangolásról szól majd, miközben igyekszünk az új munkamódszereink elveit követni.”

„Akárhogy is nézzük, jelenleg egy felfelé, semmint egy lefelé csavarodó spirálban vagyunk. Képesek vagyunk jobban dolgozni a többieknél, ezért jövőre hatalmas előrelépésekre számítok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: