DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Massa: „Úgy tűnt, közelebb vannak a srácok!”

Az év ugrása – ezt a címet lehetne adni a képnek, amely jelképesen magába foglalja a Williams egész idei F1-es idényét. Felipe Massa megfáradtan érkezett egy szintén fáradt csapathoz, de kölcsönösen hittek egymásban, a kis brazil mert nagyot ugrani, a csapattagok pedig elkapták őt, és magukhoz ölelték, a végén pedig mindenki úszott a boldogságban.

A Williams idén az F1 történetének egyik legnagyobb feltámadását mutatta be azzal, hogy az előző év konstruktőri 9. helye után idén a 3. helyre törtek előre, sőt, a szezon utolsó harmadában már egyértelműen a második erőt képviselték a Mercedes mögött, sorra szállítva a dobogós helyezéseket.

Mindezt egy ifjú, feltörekvő félben levő, végtelenül harmonikus és kiegyensúlyozott természetű finn, valamint egy rendkívül nehéz időket megélő és a háta mögött hagyó brazil pilótával érték el. Massa és a Williams együtt támadtak fel idén, és a Williams szezon végi visszatekintő videóját elnézve, ebben nagyon nagy szerepe volt a csapatra jellemző családias, nyugodt légkörre. Ennyi csillogó, boldog szempárt és őszinte mosolyt egyetlen videóban ritkán látni, főleg egy olyan stresszes, rohanó környezetben, mint amilyen az F1.



„Tudjátok, az úgy volt, hogy én éppen kifelé jöttem egy nehéz időszakból az életemben, és a Williams is nehéz időszakot élt át épp, aztán együtt valahogy sikerült kitörnünk ebből, újra elkezdve együtt gyarapodni és növekedni” – meséli az egyik csillogó szempár tulajdonosa, Massa.

„Frank (Williams) számomra egy legenda, és mindig is szerettem volna nála versenyezni” – mondja ugyancsak ő a videó egy másik részletében. Majd: „Monzában dobogóra állni fantasztikus pillanat volt. Az összes szurkoló nekem tapsolt és éljenzett a lelátókon, és ők mindig a szívemben maradnak, úgyhogy ez egy csodálatos érzés volt. Ha a Ferrarinál versenyeztél valaha, akkor ők mindig imádni fognak, bárhová is mész utána” – meséli fülig érő mosollyal Felipe a mellette ülő Valtteri Bottasnak és Rob Smedley-nek. Íme, egy ember, aki harmóniában él együtt múlttal és jelennel, és bárhová is megy, mindenhol szeretetet ad és azt is kapja viszont.

És akkor el is érkeznek az említett képhez, amely az Abu Dhabi Nagydíj leintése utáni pillanatokban készült, és méltán nyerhetné el az év ugrása címet. Pedig a kis Felipének voltak kételyei. Hallgassuk csak! „Ezen a képen mindig jót nevetek, mert amikor elugrottam az autóról, valahogy úgy tűnt, mintha közelebb lennének a srácok, de a levegőben már meg voltam róla győződve, hogy itt csúnyán össze fogom törni magam” – meséli nevetve, mire persze Valtteriből is kitör a nevetés. De hát a Williams él idén nem törte össze magát senki, hatalmas ölelésekben és széles mosolyokban végződött minden nagy ugrás az ismeretlenbe, amit az egymásba vetett bizalom és hit előzött meg.

A másik pilóta, Bottas már tavaly is a Williamst erősítette, így számára még szembetűnőbb volt az az átalakulás, amin a csapat átment. „Azt hiszem, az Abu Dhabi Nagydíj megmutatta, mennyit fejlődtünk az idei évben. Csak vessük össze Melbourne-t és Abu Dhabit – mintha két külön csapatot látnánk. A szezon végén bárhová néztem, csupa mosolygó arcot láttam” – mondja a finn, aki a tükörbe nézve is ugyanezt tapasztalhatta.  

Claire Williams, Sir Frank Williams lánya és egyben csapatfőnök-helyettes is igazi mesebeli királylánynak érezhette magát idén a csapatban, aki most fogta ki az aranyhalat, és hármat kívánhat tőle.  „Az utolsó hétvége előtt három kívánságom volt. Az egyik, hogy Valtterinek meglegyen a 4. hely az év végi összesítésben, a másik, hogy Felipe dobogóra álljon, és természetesen a legfontosabb: hogy miénk legyen a 3. hely a konstruktőri bajnokságban. És ez egy olyan hétvége volt, amikor minden kívánságom teljesült” – mondta el fülig érő szájjal Claire Williams.

És akkor következzen a videó, telis tele az említett csillogó szempárokkal és őszinte mosolyokkal, avagy ilyen volt a Williams 2014-es éve:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: