DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezért mondhat köszönetet Kvjat Ricciardónak

Christian Horner csapatfőnök arról beszélt, Daniel Ricciardo idei remeklése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Danyiil Kvjat jövőre a Red Bull színeiben versenyezhet az F1-ben.

Daniel Ricciardo két szezont töltött a Toro Rossónál, különösen kiemelkedő eredmények nélkül, mielőtt a Red Bull úgy döntött, előlépteti őt az első számú csapatba. A versenyző a szezon meglepetése lett, harmadik helyezést szerzett a bajnokságban, és egyedül ő nyert futamot a Mercedes párosa mellett – nemkülönben legyőzte négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt. Vettel távozása után a Red Bull újra a Toro Rossóból választott versenyzőt, Danyiil Kvjatot, éppen Ricciardo precedenséből okulva.

„Fenomenálisan teljesített idén, nagyon gyors volt” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az újonc Kvjatról. „Azt hiszem, ami igazán magabiztossá tett minket, az Ricciardo idei teljesítménye volt. A neki adott lehetőség megerősített minket abban, hogy invesztálhatunk a fiatalokba, ebben lehet hinni és bízni. Ezért választottuk Kvjatot.”



Többen már abban is kételkedtek, hogy a 20 éves versenyző egyáltalán a Formula-1-ben megállja a helyét, mivel egyenesen a GP3-ból, a GP2-es lépcsőfok kihagyásával érkezett. „Azóta ismerem, hogy a juniorcsapat tagja, az én saját GP3-as istállómban vezetett, ahol megnyerte a bajnoki címet, nagyon erős volt a szezon második felében. A két versenyző nagyon jól kijön, és ismerik egymást. Tisztában vannak vele, hogy a Red Bullnak vezetnek, ismerik a márkát, a csapatot, a dolgozókat, és a felelősséget, ami ezzel jár.”

A második évére készülő Ricciardo is tisztában van azzal, hogy új csapattársa képes lehet hasonlóra, mint ő idén. „Nem fogom könnyen venni Danyiilt. Ez egy jó év volt, amit az eredmények is mutatnak. Ha azon kapom magam, hogy túl sokat próbálok kihozni belőle, és túlságosan meg akarom mutatni Danyiilnak, akkor inkább teszek egy lépést visszafelé, és az idei hozzáállásomat próbálom visszaszerezni, mert működött” – nyilatkozta az ausztrál versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: