DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ecclestone: Senki sem akar új motorokat

Az F1 ura arról beszélt, a csapatok egyelőre nem igazán hisznek abban, hogy meg kellene változtatni az erőforrások formuláját – ő azonban változást akar, ezért változás lesz.

A Formula.hu beszámolt róla, hogy Bernie Ecclestone a csütörtöki találkozón megegyezett a Stratégiai Csoportban részt vevő csapatokkal – ezek a Mercedes, Red Bull, Ferrari, Williams, McLaren és Lotus –, hogy 2016-tól új formátumú, olcsóbb és erősebb motorok érkeznek, pontosabb részletekről azonban nem esett szó. A The Independent újságnak adott nyilatkozatából azonban az derül ki, az istállók korántsem támogatták annyira ötletét, mint azt az első hírek alapján sejteni lehetett.

„Senki sem akarja megváltoztatni a motorokat, mindannyian elégedettek” – nyilatkozta Ecclestone a lapnak a genfi megbeszélésről. „Nem haladunk valami nagyszerűen. A következő lépés egy új találkozó januárban, akkor a csapatoknak valami pozitívval kell előállniuk. Ha nem fognak, mi fogjuk megmondani, hogy minek kell történnie.”



A német Auto Motor und Sport szerint Ecclestone igénye, hogy az új erőforrások hangosabb, nagyjából 1000 lóerő leadására képes szívómotorok legyenek, amelyek csupán 10 millió euróba kerülnek a partnercsapatok számára. Ez a költségkrízisben levő kisebb istállókon hivatott segíteni, akik főleg az idei V6-os erőforrások magas ára miatt jutottak nehéz helyzetbe. Az ár csökkentését több elem, például az akkumulátorok egységesítésével érnék el. Egy szakértői csoport az említett januári találkozóig dolgoz ki részletes koncepciót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: