DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rossi továbbra is a tűz közelében marad

Az amerikai F1-aspiráns versenyzőnek idén bemutatkozó futam helyett csődbe került csapat jutott, ennek ellenére továbbra is versenyülésre pályázik. Utalásokat tett arra, hogy 2016 fontos év lehet.

Alexander Rossi hosszú idő óta a Formula-1 környékén sertepertél, és arra készül, hogy ő legyen az Egyesült Államok soron következő pilótája. 2014-es szezonja a kiscsapatokról szólt, az idényt a Caterham színeiben kezdte, annak tulajdonosváltása után nyergelt a Marussiához – balszerencse, hogy a csapat épp hazai versenye, az USA Nagydíj előtt mondott csődöt. Rossi a Belga Nagydíjon bemutatkozott volna a mezőnyben, az istálló csupán az első szabadedzés közben döntött úgy, hogy mégis Max Chilton versenyezhet autójukkal. Az amerikai elárulta, ennél több alkalommal került az éles bevetés közelébe.



„Ahogy a média is beszámolt róla, öt alkalommal kértek fel versenyzésre 2014 során, de különböző okok miatt egyszer sem jött össze. Természetesen csalódott vagyok, hogy nem versenyezhettem, de az, hogy többször felmerült a nevem, bizonyíték volt saját magam és az egész iparág számára, hogy valójában készen állok a versenyülésre” –mondta Rossi a crash.net által idézett nyilatkozatában.

„Az F1 nem könnyű, és egyre nehezebbé válik a csapatok számára, hogy előbbre kerüljenek a rajtrácson. Széles körben ismert okok miatt a Caterhamnek és Marussiának is nehéz éve volt, de szenvedélyük, versenyszellemük és akarásuk nem csak nekem, de sok másnak is inspirációt jelenthet” – beszélt két csapatáról Rossi, majd következő évi ambícióira is kitért: „Minden eddiginél keményebben törünk előre, és várom, hogy a közeljövőben megoszthassam terveim.

Sokak szerint Rossi kiválóan illene a közeljövőben érkező amerikai csapat, a Haas terveibe. „Kötelességemnek érzem, hogy az Egyesült Államokat közelebb hozzam az F1-hez. Nagyszerű eredmény lenne, ha versenyülést tudnék találni, és/vagy egy amerikai csapat is lenne a mezőnyben. 2016 nagyon jó év lehet az F1 számára Amerikában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: