DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Vergne jön, de la Rosa megy

Nincs nap személyi átszervezések és bejelentések nélkül a Ferrarinál. Ezúttal Jean-Eric Vergne érkezését, valamint Pedro de la Rosa távozását jelentette be a Scuderia sajtóközleményében. A tesztpilótai pozícióban váltják egymást a jövő évtől kezdődően.

A Toro Rosso által kikosarazott Vergne tehát nem maradt hosszú ideig távol az F1-től, olyannyira nem, hogy bizonyos értelemben felfelé „bukott”, hiszen ha nem is versenyzőként, de mégiscsak egy a Toro Rossónál jóval nagyobb múltú és sokak legféltettebb álmában szereplő Ferrarihoz csatlakozik. A feladata lényegében az lesz, ami eddig de la Rosának volt: a maranellóiak szimulátorában végzett munkával segíteni az autó fejlesztését.

A Ferrari frissen kiadott közleménye azt is még egyszer megerősíti, hogy 2015-ben Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel lesz a csapat két versenypilótája, a harmadik pilóta szerepét Esteban Gutierrez tölti be, tesztpilótaként pedig Marc Gené és Davide Rigon munkájára számítanak az ágaskodó lovacskás egyletnél.  

„Az egész csapat nevében köszöntöm a fedélzetünkön Jean-Ericet, aki biztosra veszem, hogy nagyban hozzájárul majd a szimulátorban végzett fejlesztőmunkánk hatékonyságához. Egy olyan programba fog beilleszkedni, amely fontos részterületek fejlesztését tűzte ki célul, tovább erősítve egy már eleve erős és szakértő csapatot” – kommentálta a hírt Maurizio Arrivabene a Scuderia Ferrari általános igazgatója és csapatfőnöke.



Természetesen az új szerzemény, Vergne is örömét fejezte ki a bejelentés kapcsán. „Megtisztelve érzem magam, hogy csatlakozhatok a Ferrari családjához, és az F1-es történelem legsikeresebb csapatának a tagjává válhatok. A cél egyöntetű, mégpedig az, hogy visszavezessük a Scuderiát a dobogó legfelső fokára. Korábban két évet dolgoztam egy F1-es topcsapat szimulátorában és három évet versenyeztem a Toro Rossóval, ezért úgy érzem, a tapasztalatom hozzá tud adni valamit ahhoz a jelenleg is érzékelhető hatalmas erőfeszítéshez, hogy újra ráállítsuk a csapatot a győztes útra. Már alig várom, hogy az álmomat valóra váltva megkezdhessem a munkát a Scuderia Ferrari tagjaként, és mostantól minden lépésem mögött ott érezhessem a Tifosi szeretetét” – szólította meg végül a messze földön híres Ferrari-fanatikusokat is az új jövevény. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: