DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

De la Rosa követi Alonsót a McLarenhez?

Az F1 nagy túlélője, Pedro de la Rosa a híresztelések szerint távozhat Maranellóból, és visszatérhet a McLarenhez – igaz, ott már most is van két tesztpilóta, ám Alonso valószínűleg szívesen látná.

Pedro de la Rosa egyelőre nem tudott nyilatkozni arról, hogy követi-e a Ferraritól a McLarenhez távozó Fernando Alonsót. Miután a kétszeres világbajnok elhagyta Maranellót, a Scuderia szerződtette Esteban Gutierrezt tesztpilótának, akivel együtt mexikói szponzorok is érkeznek, így Alonso honfitársának sorsa is egyre bizonytalanabb.

A motorsport.com beszámolója szerint egyes pletykák arról szólnak, hogy de la Rosa visszatérhet a McLarenhez, ám a wokingiaknak már jelenleg is két tesztpilóta áll rendelkezésére Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne személyében. De la Rosa egyébként korábban hosszú időn át a McLarennél dolgozott, s Alonsóval is remek a kapcsolata, ez indokolhatnál szerződtetését.

alonso_delarosa_1



A 43 éves versenyző a héten a Santander szponzori eseményén vett részt, ahol a Speed Week kérdezte jövőjéről: „Sajnálom, de nem beszélhetek róla, mivel még nem tudom, mit fogok csinálni. Már megszoktam, hogy a karácsonyi csokimat úgy majszolom, hogy nem tudom, mivel foglalkozom majd a következő évben.”

Amikor arról kérdezték, hogy melyik csapatál dolgozna szívesebben, de la Rosa kitérő választ adott: „A legjobbakkal szeretek dolgozni, a bajnokokkal. Ne feledjük, hogy Sebastian Vettel is világbajnok...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: