DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az újra perelt Ecclestone Dél-Afrikába menne

Az F1 urának bírósági pere, amely 100 millió dollár kifizetésével ért véget, újjáéledhet, mivel a károsult német bank még többet követel. Ettől független hír, hogy a brit üzletember visszahozná a Dél-afrikai Nagydíjat.

A BayernLB bank alkalmazottja, Gerhard Gribkowsky megvesztegetése miatt folyt per Ecclestone ellen Münchenben, amely 100 millió dolláros, a bank tulajdonosának, Bajorországnak kifizetett megegyezéssel ért véget. Ecclestone eredetileg 25 milliót akart adni a BayernLB-nek, amely elutasította az ajánlatot – a pénzintézet ugyanis 400 millió dollárt gondolt volna méltányosnak.

A Bloomberg pénzügyi hírügynökség arról számolt be, a BayernLB keresetet nyújtott be Münchenben Ecclestone ellen, 423 millió dollárt és kamatot követelve. Állítólag Ecclestone válaszként duplán beperelte a bankot, ő és saját cége, a Bambino Holding is benyújtotta keresetét Londonban, azt nem tudni, mire hivatkozva.



Az orosz Ria Novosti hírügynökségnek eközben a Dél-Afrikai Nagydíj felélesztéséről beszélt, amelyet utoljára 1993-ban rendeztek meg, Kyalamiban. „Azon vagyunk, hogy próbáljunk valamit csinálni Dél-Afrikában. Volt ott versenyünk, és szép lenne visszatérni, a világnak abba a részébe” – mondta Szocsiban, ahol egy állami kitüntetésben részesült. Azt is hozzátette, az Egyesült Államokban nincs igazán szükség egynél több futamra – a közelmúltban arról esett szó, hogy Austin mellet Las Vegas is nagydíjat rendezne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: