DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Luca di Montezemolo nem szakad el az F1-től

A Ferrari volt elnöke, Luca di Montezemolo októberi távozását követően januártól ismét szerepet vállal az F1-ben – bár nem „főállásban”, hiszen ideje jelentős részét az Alitalia légitársaság tölti ki.

A Formula-1 többségi tulajdonosa, a CVC Capital Partners bejelentette, hogy Bernie Ecclestone visszatért az igazgatótanácsba, mely pozíciójáról januárban, müncheni perének kezdete előtt távozott.

ecclestone_montez_D



Ezzel együtt azt is megerősítették, hogy Ecclestone továbbra is a Formula One Group vezérigazgatója maradt. Az F1 igazgatótanácsa két további taggal bővült, mindketten igazgatói pozíciót töltenek majd be január elsejétől.

Az egyikük a Ferrari októberben távozó elnöke, Luca di Montezemolo, aki korábban a Scuderia képviselőjeként töltötte be ezt a pozíciót, most „függetlenként” tér vissza. Szintén az igazgatótanács tagja lesz az a Paul Walsh, akivel korábban Ecclestone lehetséges utódjaként is számoltak. Walsh a Diageo nevű óriáscéget vezette, akik a Johnnie Walkert, a Guinnesst, a Smirnoffot és a Baileyst is forgalmazzák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: