DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton mérnöke a Ferrarinál?

Jock Clear, a világbajnok Lewis Hamilton teljesítménymérnöke lehet a Ferrari igazolása, a csapatnál az eddigieknél magasabb pozíciót tölthetne be. Korábban Villeneuve-vel, Rosberggel és Schumacherrel is dolgozott.

A Ferrari műszaki gárdája jelentősen kicserélődik a téli szünet alatt, három fontos szakember távozását a napokban jelentették be: a mérnökigazgató Pat Fry, a főtervező Nikolas Tombazis, valamint az abroncsokért felelős Hirohide Hamashima hagyja el az istállót. A Sky Sports értesülései szerint Fry helyére érkezhet Jock Clear, aki idén Lewis Hamilton teljesítménymérnökeként szolgált – azaz Peter Bonnington versenymérnök után a második helyen állt a brit mérnöki csapatában.



Jock Clear a Benetton, Leyton House és Lotus csapatoknál kezdte pályafutását, 1994 végén került a Williamshez David Coulthard versenymérnökeként. Hasonló pozíciót töltött be Jacques Villeneuve mellett, amikor a kanadai első bajnoki címét gyűjtötte 1997-ben. Villeneuve-vel jó kapcsolatot ápolt, ezért a versenyzővel együtt átnyargalt a BAR csapathoz, és velük maradt, amikor az istálló Hondává, Brawnná, majd Mercedesszé alakult. Rubens Barrichellóval, Michael Schumacherrel és Nico Rosberggel is dolgozott együtt. 17 év elteltével másodszor is egyéni bajnoki címet szerzett versenyzője, ezúttal Lewis Hamilton.

Clear leigazolása azért is fontos lehet a Ferrari számára, mert a hírek szerint két kiszemelt is visszautasította ajánlatukat. A Mercedes technikai igazgatója, Bob Bell, valamint a Red Bull főtervezője, Rob Marshall a német Sport Bild szerint nem kér az olasz csapatból. Utóbbi inkább az osztrákokkal érne el nagyobb sikereket, Adrian Newey háttérbe vonulása után várhatón az eddigieknél szélesebb feladatkört szabnak rá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: