DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Sauber is teljesítette a töréstesztet

Az F1-es csapatok közül másodikként a Sauber teljesítette az FIA kötelezően előírt töréstesztjét, ami biztató jel lehet a nehéz anyagi helyzetben lévő kiscsapat szurkolói számára.

A McLaren a múlt héten számolt be arról, hogy sikeresen teljesítették az FIA kötelező töréstesztjét 2015-re tervezett versenyautójukkal, az MP4-30-cal.

toresteszt



Ezt követően a csapatok közül másodikként a Sauber adott ki információt a töréstesztről, az istálló ma a Twitteren közölte, hogy a C34-es karosszériája átment a teszten, és homologizáltatták. A hátsó rész tesztjére „szokás szerint” januárban kerül sor – közölte az istálló.

Ez biztató jel lehet a svájci kiscsapat szimpatizánsai számára, hiszen a Sauber anyagi nehézségei miatt az is kétséges volt, hogy egyáltalán részt tud-e venni a szezonban az istálló. Végül két komoly anyagi támogatást hozó versenyzőt szerződtettek, ezzel sikerült biztosítani a folytatást.

A Sauber autóit 2015-ben a Caterhamtől érkező Marcus Ericsson és a GP2-ben harmadik helyet szerző, a Williams programjában nevelkedő Felipe Nasr vezetik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: