DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Force India a Williams babérjaira tör

Az elmúlt években a silverstone-i csapat jobbnak bizonyult riválisánál, ám 2014-ben a Williams bakugrással a mezőny elején termett - a Force India jövőre hasonlóra készül.

Andrew Green, a Force India technikai igazgatója nem tartja kizártnak, hogy a következő évre tervezett fejlesztéseknek köszönhetően csapata akár a Williamsszel is felveheti a harcot, sőt, elmondása szerint az idei teljesítményük sem volt olyan rossz, mint ahogy azt a végső pontállás mutatja. A gárda idén csak egy dobogót szerzett Sergio Perez révén Bahreinben, de aztán elmaradt a technológiai versenyfutásban, és még az ötödik helyet is elveszítette a McLaren ellenében.

Miután két hete ezelőtt bejelentették, hogy Vijay Mallya csapata a Toyota hajdani szélcsatornáját fogja használni Kölnben, Green úgy véli, hogy ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy a Force India jó pozícióból várhatja 2015-öt. „Szeretném azt gondolni, hogy le tudjuk faragni a hátrányunkat, hiszen tudjuk, min kell változtatnunk az autóval kapcsolatban. Remény szerint akár a Williamsszel is felvehetjük a versenyt.”



„Ez az a pozíció, ahol lennünk kellene, figyelembe véve azokat az erőfeszítéseket, amiket véghezvittünk, a szélcsatorna-fejlesztésekkel együtt. A Mercedes is jó munkát végez a motorok terén, ami izgatottá tesz minket a jövőt illetően – úgy hiszem, visszatérhetünk oda, ahol az év elején voltunk” – nyilatkozta Green az Autosportnak.

A szakember azt is hozzátette, hogy a Force India teljesítménye rosszabbnak tűnik a valóságnál. „A Mercedeshez képest nem maradtunk el olyan sokkal abban a tekintetben, hogyan fejlődtünk az egyes pályákon. Év elején még számtalan autó volt mögöttünk, ami nagyszerűnek tűnt, de aztán visszacsúsztunk. Úgy tűnik, hogy néhány fejlesztésünk nem hozta meg a kívánt eredményt, de ez csak a helyzetünk miatt volt így.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: