DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nem mindenki hisz a Mercedes-dominanciában

A Williams mérnöke, Rob Smedley beszélt arról, hogy a gyári csapat előnye könnyen elolvadhat. Hiába a motorpartnerség, ők várják, hogy ilyen lehetőség adódjon.

A Mercedes erőforrásaira idén váltó Williams a szezon meglepetéscsapata volt, a bajnokság harmadik helyéig jutottak kilenc dobogóval, egyéniben Valtteri Bottas a negyedik pozíciót gyűjtötte be. A szezon második felében gyakran Hamilton és Rosberg legközelebbi riválisának bizonyult a csapat, amelynek célja jövőre a futamgyőzelem. Ehhez vagy a körülmények szerencsés együttállására lesz szükségük, vagy arra, hogy a németek idén látott fölénye eltűnjön.



„Hiába domináns egy csapat, hiába van nagy előnye, semmi sem tart örökké” – bölcselkedett Rob Smedley, az istálló teljesítményért felelős igazgatója. „Ha a lemaradásunkra pillantunk Ausztráliában, és a lemaradásunkra az utolsó versenyen, azt hiszem, egy kis javulás történt.”

„Az emberek megértik, hogyan fejleszthetik jobbá az autójukat, hogy hogyan építsenek jobb karosszériát, hogyan találjanak jobb harmóniát az erőforrás és karosszéria között, és az ilyen dominanciák általában csökkennek. Ez rajtunk, a többi csapaton áll, függetlenül attól, hogy Williams vagyunk, Red Bull vagy Ferrari, fognunk kell magunkat, és jobb munkát végeznünk, mint mindenki más.”

A rivális Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner jóval pesszimistább Smedleynél, ő egy korábbi interjúban gyakorlatilag lemondott arról, hogy esélyük lesz felzárkózni jövőre. „Ha jók az értesüléseink a Mercedes jövő évre tervezett előrelépéseiről, akkor hatalmas kihívás lesz azt beérni. A Renault támadást indíthat ugyan, de valószínűtlennek tartom, hogy az idei Mercedes motor szintjét elérik” – mondta az energiaitalosok vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: