DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Robin Frijns ismét csapat nélkül maradt

A mai naptól kezdve ismét nincs csapata az utánpótlás-sorozatokban nagyszerű sikereket elérő, ám azóta az F1-es ülést szponzori pénzek híján hiába kereső holland Robin Frijnsnek.

Az utánpótlás-sorozatokban korosztályából kiemelkedő, ám szponzori támogatás híján azóta csak a helyét kereső Robin Frijns idén a Caterham csapatával kötött szerződést, ám a zöldeknél esélye sem volt versenyzői ülést kapni, a csapat összeomlásakor pedig biztossá vált, hogy tovább kell állnia.

A még mindig csak 23 esztendős holland tehetség szerződése a tegnapi napon hivatalosan is lejárt a 1Malaysia Racing Teammel, a Caterham F1-es licenszét birtokló céggel. Frijns tehát ismét szabadúszó lett, s mivel a rajtrács már betelt, az is biztos, hogy jövőre sem lesz helye a Formula-1-ben – legfeljebb ismét egy harmadik számú pilótai státusz jöhet szóba. A fiatal versenyző nagyon szimpatikusan nyilatkozott volt csapatáról a „búcsúüzenetben”:

frijns_beszall



„Szeretnék köszönet és búcsút mondani mindenkinek a Caterhamnél, akikkel együtt dolgozhattam az elmúlt évben. Szorítok a csapatnak, hogy legyen jövőjük a Formula-1-ben 2015-ben és azon túl is. Különösen hálás vagyok korábbi csapatfőnökömnek, Cyril Abiteboulnak, akinek a legnagyobb része volt abban, hogy a csapat része lehettem.”

Frijns menedzsmentje az alábbi nyilatkozatot adta ki: „Partneri kapcsolatunk a Caterhammel a mai napon véget ér, mivel a csapat nem élt a szerződés meghosszabbításának opciójával. Nem tagadhatjuk, hogy összességében csalódást keltő véget ért ez az év, most arra kell koncentrálnunk, hogy a jövő szezonra a lehető legjobb helyzetbe kerüljünk. Robin jövőjéről viszont még nem született döntés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: