DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo elérte legfontosabb célját az idén

Az idei F1-szezon talán legkellemesebb meglepetését Daniel Ricciardo okozta, aki minden várakozást felülmúlva a bajnoki dobogón zárt, és egyedül tudott futamot nyerni a két Mercedes-pilótán kívül.

Az Independent interjút készített a szezon egyik legnagyobb meglepetésével, Daniel Ricciardóval, aki idén összesen három futamot nyert, és a harmadik helyen zárta a világbajnokságot a két Mercedes mögött. Az ausztrál versenyző az idény kezdete előtt természetesen nem is számított ilyen eredményekre, ahogy persze azt sem várhatta senki, hogy Sebastian Vettel elhagyja a csapatot az év végén.

„Remélem, hogy dobogóra állhatok, és kicsit megdolgoztatom Sebet. De nem vártam volna, hogy a csapat mindhárom győzelmet én szerzem, vagy hogy kilencszer felállhatok a dobogóra, vagy bármi ilyesmit. Igen, elég király volt” – nyilatkozta Ricciardo, aki melbourne-i kizárása és sepangi kiesése miatt két futam után nulla ponttal állt, ám a nehéz kezdés nem szegte kedvét.

ricci_d



Ricciardo teljesítményével versenytársai elismerését is kivívta a szezon során, Alonso például, aki nem szívesen dicsér meg másokat, Magyarországon így nyilatkozott: „Ő vezeti a bajnokcsapatot, ez mindent elmond. Fantasztikus munkát végez az idén, volt néhány párharcunk. Gratuláció illeti őt az egész idei teljesítményéért, érdekes küzdelem lesz ez a következő években.”

A világbajnok Lewis Hamilton szintén pozitívan nyilatkozott az ausztrálról: „Fantasztikusan vezetett az év eleje óta, folyamatosan igazolta képességeit, újabb és újabb erősséget mutat meg. Nem csupán ő a legkedvesebb srácok egyike a paddockban, de egyúttal ő az egyik legjobb versenyző is, ezt bizton állíthatom.”

Ricciardo tehát elérte a célját, hiszen mostani nyilatkozatából kiderül, hogy nagyon sokat ad a versenytársak véleményére: „Az eredmények mellett azt is el akartam érni idén, hogy az élpilóták rám is élpilótaként tekintsenek. Ki akartam érdemelni az elismerésüket, és úgy érzem, hogy ez sikerült is. Jó érzés ezt kapni a sportág vezéralakjaitól.”

atado_ricc

Ricciardo egyébként egészen az utolsó előtti Brazil Nagydíjig csak eggyel volt kevesebb győzelme, mint a jóval erősebb Mercedesszel a bajnokságért küzdő Rosbergnek. „Az egy nagyon király statisztikai adat volt, büszke voltam rá. De ha újrajátszanánk ezt a szezont egy ennyire domináns Mercedesszel, tulajdonképpen egy győzelmet is elfogadnék. Úgy gondoltam, hogy már az is csodás lenne, ha egyszer le tudjuk győzni őket. Na de háromszor...”

„Nagyon-nagyon elégedett vagyok azzal, hogy minden lehetőségből kihoztuk a legtöbbet. Esélyünk sem volt négy győzelemre, csak három volt lehetséges, és sikerült is a három. Igazán büszke vagyok erre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: