DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Miért került éppen Gutierrez a Ferrarihoz?

A Scuderia Ferrari F1-es alakulata tegnap bejelentette, 2015-ben Esteban Gutierrez lesz a csapat teszt- és tartalékpilótája. A maranellóiak ma újabb sajtóközleményt adtak ki, amelyből lényegében arra a kérdésre is választ kaptunk: miért kellett annyira a mexikói az olaszoknak?

Nos, hát a válasz alighanem a vele együtt érkező tehetős szponzorcsomagban keresendő. A Ferrari ugyanis a mai napon új partnereként jelentette be a mexikói központú America Móvil csoportot, amely egy Latin-Amerikában és Európában elterjedt, vezető telekommunikációs vállalat. Fő brandjei a Telmex, a Telcel és a Claro, amelyek évek óta szponzorálják – igen, Esteban Gutierrezt.

 



Vélhetően az így befolyó szponzorösszeg miatt esett éppen rá a Ferrari választása, amikor jövő évi tesztpilótájukat jelölték ki, míg az America Móvil is jól jár, hiszen 2015-ben a vállalat fentebb említett brandjeinek logói nemcsak a csapat autóin, de a két világbajnok pilóta, Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen tűzálló overállján is látható lesz egész évben. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: