DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Meglepő? Néha még Ricciardo is kiborul

Sebastian Vettel távozása és kettejük egyenlő feltételei mellett a látszólag mindig mosolygó ausztrál F1-es, Daniel Ricciardo arról is beszélt legutóbbi interjújában, hogy valóban örök és állandó-e jókedve.

Az Independent interjújában többek közt azt is megkérdezte Daniel Ricciardótól, hogy hibásnak érzi-e magát azért, mert Sebastian Vettel elhagyta a csapatot – a kérdés nyilvánvalóan arra vonatkozik, hogy ha az ausztrál nem győzi le nagy meglepetést okozva a négyszeres világbajnokot, talán minden másként alakul, és Vettel nem igazol a Red Bulltól a Ferrarihoz.

„Nem érzem magam hibásnak” – felelte Ricciardo. „Tudod, ő négy bajnoki címet nyert a Red Bullnál... Ha nyer egy ötödiket is, az ugyanolyan elégtételt okozna, mintha egy másik csapattal is sikerült ez neki? Ráadásul szenvedélyesen szereti a Ferrarit és az utcai autóikat. Szóval azt hiszem, végül is az ő szempontjából nem is volt egy nehéz döntés ez.”

ricc_smile_d



Vettel és Ricciardo viszonya egyébként az ausztrál fölénye ellenére sem tűnt annyira problémásnak, mint a négyszeres világbajnok kapcsolata előző csapattársával, Webberrel. Ricciardo korrektnek érezte azt, ahogy a csapat bánt vele: „Markról nem mondhatok semmit, nem tudom, mennyire fújta fel azokat a dolgokat a média, illetve mennyire volt frusztrált ő maga. Nem igazán ismerem az akkori helyzetet.”

„Azt viszont tudom, hogy amikor én a Red Bullhoz szerződtem, azt mondták, hogy egyenlő bánásmódban részesülünk majd. A nyomás persze nagyobb volt Seben, mint rajtam, mivel senki nem várta volna, hogy futamot nyerek. Talán egy dobogó, egy top ötös helyezés... Így persze könnyű dolgom volt, csak jöttem, és tettem a dolgom. Azt hiszem, ez a legjobb megközelítés, nagyon jól ment minden” – mondta a mindig mosolygó ausztrál.

De tényleg mindig mosolyog? „Próbálok nem túl messzire nézni a jövőbe, egyszerűen értékelni a dolgokat, hálás lenni azért, amim van. De néha kiborulok. Monacóban például kissé morcos voltam a kvalifikáció után, úgy gondoltam, hogy valamit elmulasztottam. Ha nem teljesítek úgy, ahogy érzéseim szerint tudnék, akkor dühös leszek. De általánosságban, tudod, nagyszerű munkám van, és egy egészen klassz életet élek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: