DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Magnussen: Csalódott, de hűséges

A fiatal dánnak nem volt könnyű feldolgoznia, hogy csapata egyetlen év után mellékvágányra helyezte. Arról is beszélt, hogy idén szeretne versenyezni tesztpilótai feladatai mellett.

A 22 éves versenyző nagy tehetségként és magas elvárásokkal érkezett a kategóriába, Fernando Alonso érkezése miatt azonban nem lehetett maradása a McLaren versenyzői ülésében, miután a csapat a rutinosabb Jenson Buttont választotta. Magnussen azonban marad az istálló kötelékében, ahol a teszt- és tartalékversenyző szerepét tölti be. Bár ez jelentős visszalépést jelent, a Formula-1 egyszeres dobogósa hangsúlyozta, hűséges csapatához.

„Először is, itt vagyok ezzel a csapattal, itt van munkám. Szeretnék valahol versenyezni, de egyelőre semmi sem biztos. Valószínűleg néhány hét kell még, mielőtt komolyan megvizsgáljuk a lehetőségeket” – avatott be 2015-ös terveibe Magnussen, aki csak ezután beszélt arról, milyen érzés volt szembesülni a McLaren döntésével. „Nehéz volt túltenni magam. Amikor a Formula-1-be érkezel, sok dolgot vársz. Én hiszek magamban, és abban, hogy nagy dolgokat hajthatok végre.”



„Ron Dennis is elmondta, a karrieremben szünet állt be, ez pedig nem egy kellemes dolog. De továbbra is hiszem, hogy jövőm van versenyzőként a Formula-1-ben. Hiszek a McLarenben, és azt gondolom, amikor visszatérek, érettebb és tapasztaltabb versenyző leszek.”

Magnussen úgy véli, előnyt kovácsolhat abból is, hogy az elejétől fogva szerepet vállal a McLaren-Hondánál. „Sokat jelent. Nyilván csalódott vagyok, hogy nem versenyzek. Versenyző vagyok, versenyezni akarok, de továbbra is egy nagyszerű csapattal tartok, és nagy lehetőségek várnak az F1-es karrieremre. Fiatal vagyok, sok idő áll előttem, ezért továbbra is nagyon pozitív vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: