DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Red Bull elmúlt hat évének egyik legnagyobb tette az idei

Mindezt Christian Horner, a Red Bull F1-es istálló csapatfőnöke véli így, aki szerint tehát legalább olyan nagy dolog egy bal lábbal kezdett szezonba év közben visszajönni és menteni a menthetőt, mint sorra nyerni a világbajnokságokat, amikor fut a szekér.

„Azt hiszem, a csapat egyre erősebbé növi ki magát, és idén is sokat fejlődtünk. Az elmúlt hat évünk egyik legnagyobb fegyverténye volt az, ahogy idén visszaküzdöttük magunkat a bajnokság élvonalába. Jó munkát végeztünk idén, és az én álláspontom az, hogy a bármilyen csapatról, cégről vagy üzletről legyen szó, az embernek mindig fejlődni kell” – idézi az autosport.com Horner szavait, aki ezután hozzátette:

„Még mindig egy fiatal csapat vagyunk, kevesebb mint 10 éves, de fenomenális az, amit elértünk ilyen rövid idő alatt. Az összes kulcsszereplő velünk van még mindig, és a leglátványosabb változás a pilótafelállásunkban történt. Minden más a normál kerékvágásban halad” – fogalmazott a brit.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel Ferrarihoz történt távozása nyilván érzékenyen érintheti a Milton Keynes-i alakulatot, még akkor is, ha idén Daniel Ricciardo egyértelműen felülmúlta házon belül a németet, de aki a legtöbbek szerint igazán hiányozni fog az F1-es alakulat életéből, az nem más, mint a tervezőzseni, Adrian Newey. Horner azonban mindenkit megnyugtatott, kollégája továbbra is imádja ezt a sportot, ezért nem távolodik el teljesen az F1-tól.

 



„Adrian idén egy átmeneti fázisban volt: kicsit a háttérbe vonult a műveleti oldalt illetően, de a 2015-ös autó tervezésében még mindig nagyon is érintve volt és van. Ahogy fejlesztjük a „Haladó Technológia” részlegünket, ő úgy kap abban egyre nagyobb szerepet, de a Formula-1 örökre beléégett, és imád ebben a közegben dolgozni együtt a mérnökökkel. Bár csökkentett szerepet kap jövőre a csapatunkban, de egy nagyon pozitív szerepet” – zárta Horner. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: