DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari szerződtette Gutierrezt

A Ferrari hivatalos sajtóközleményben jelentette be, hogy szerződtette Esteban Gutierrezt, aki az elmúlt két évet a Sauber versenyzőjeként töltötte - mérsékelt sikerrel. A mexikói tehát az F1 közelében maradt.

A Ferrari hivatalos közleményben jelentette be, hogy a következő szezontól Esteban Gutierrez lesz az istálló teszt- és tartalékversenyzője. Az előző két évet a Saubernél töltő mexikói új szerepkörében kamatoztathatja majd a maranellóiak hajtásláncával kapcsolatos tapasztalatait, amire a hinwiliek pilótájaként tett szert.

Gutierrez éveken át a Sauber nevelőprogramjába tartozott, majd 2013-ban kapott versenyzői szerződést. Nagyon nehezen indult a karrierje, ám a tavalyi szezon végére többször is jó teljesítményt tudott letenni az asztalra, különösen kiemelkedő volt a suzukai futam, melyet a 7. helyen zárt. Idén ő sem tudott mit kezdeni az istálló történetének talán leggyengébb versenygépével, persze ebbe a feladatba a jóval tapasztaltabb Adrian Sutilnak is beletört a bicskája. Gutierreznek Ericsson és Nasr érkezése miatt távoznia kellett a csapattól, s már ennek bejelentésekor hangoztatta, hogy valamilyen formában az F1 közelében kíván maradni.

gutierrez



A Scuderia újdonsült csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene e szavakkal köszöntötte a fiatal versenyzőt a csapatnál: „Miközben megerősítjük, hogy félelmetes versenyzőpárosunk, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és a Ferrari korábbi bajnoka, Kimi Raikkönen, teljes bizalmunkat élvezi, szeretettel üdvözlöm Esteban Gutierrezt. Nagyon örülünk, hogy felajánlhattuk neki ezt a lehetőséget, hiszen fiatal kora ellenére sok tapasztalata van az újgenerációs F1-es autókkal.”

„Biztos vagyok benne, hogy a tapasztalatával nagyban hozzájárul majd a csapat fejlesztőmunkájához a szimulátorban. Esteban érkezése egyúttal azt is jelenti, hogy a Ferrari kapui egy mexikói versenyző előtt nyílnak meg – egy olyan országról beszélünk, ahol a Scuderiának még mindig rengeteg rajongója van, éppúgy, mint ötven évvel ezelőtt, a Rodriguez-testvérek idején.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: