DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rasszista üzenet miatt zsarolnak egy F1-es vezetőt

A zavaros ügy részleteit a The Sun tette közzé mai lapszámában. A hírek szerint egy – a nevét értelemszerűen nem vállaló – F1-es vezető a minap feljelentést tett, amiért zsarolják őt egy állítólag általa elküldött, egy rivális csapat F1-es versenyzőjét becsmérlő rasszista üzenet miatt, amit egy másik versenyzőnek küldött.

Ha a hír igaznak bizonyul, az nyilvánvalóan tönkretenné a zsarolás elszenvedőjének F1-es karrierjét, ezért kérte neve elhallgatását. Az ügyet bonyolítja, hogy a mobiltelefon, amelyről az említett rasszista üzenetet elküldték, valóban a megzsarolt személy tulajdonát képezi, pontosabban képezte, amíg el nem lopták azt az év korábbi szakaszában. 

Az ügyben a vizsgálatok jelenleg is folynak, de már a hír felvetődése is kellemetlen az F1 minden szereplője számára, hiszen a rasszizmusnak nemcsak a sportban, de az élet bármely más területén sincs semmi keresnivalója, és amennyiben egy F1-es csapatfőnök valóban ilyen tettre vetemedne, az a sorozat jó hírét is alááshatná bizonyos mértékben. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: