DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottasnak nincsenek gyengeségei, mondja versenymérnöke

A finn pilóta versenymérnöke, Jonathan Eddolls nem fukarkodott a dicséretekkel, amikor Bottas második F1-es szezonját értékelte, és úgy véli, nagyon könnyű együttműködniük.

A legújabb repülő finn második Forma-1-es szezonjában hat dobogós helyezést ért el, és számtalan alkalommal bizonyult a legjobbnak a Mercedes mögött autózó mezőnyből. Jonathan Eddolls szerin Bottas végtelenül egyszerű srác, allűrök nélkül, ezért élvezetes együtt dolgozni vele. „Korábban többször is találkoztunk Nagy-Britanniában, volt olyan alkalom, amikor együtt jártunk sportolni. Nagyon őszinte, arroganciától mentes srác, akiről nem is tudnák az emberek, hogy F1-es pilóta, ha civilben találkoznának vele.”



Eddolls kifejtette, miben a legjobb pilótája. „Nagyon okos, és mentálisan rettentően sok tartalékkal rendelkezik. Verseny közben nem lehet hallani, hogy kiabálna, vagy ordítana a rádióba. Ez könnyíti meg az együttműködésünket, hiszen tudni lehet, bármilyen információt is adunk neki, ő reagálni fog rá. Tavaly már láthattunk egy keveset a tehetségéből, de ez idén mutatkozott meg leginkább, amikor remek autó volt alatta.”

Rob Smedley úgy nyilatkozott korábban, hogy Bottas egyedüli gyengesége a tapasztalathiány, de Eddolls szerint ez sem komoly befolyásoló tényező. „Nagyszerűen kezeli a gumikat, jól tud összerakni egy kört az időmérőn, jól rajtol és keményen teljesít az első körben. Egy szóval: univerzális.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: