DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso a dobogókat tartja reális célnak

Eddig csak új csapatát magasztalta nyilatkozataiban, most jövő évi elvárásairól beszélt Fernando Alonso. Nem zárja ki az F1-es bajnoki címet sem, de inkább dobogókat, esetleg győzelmeket vár az átmeneti évtől.

2007 óta harmadik világbajnoki címére tör Fernando Alonso, ennek megszerzése azonban nem sikerült a McLarennél (első ízben), a Renault-nál és a Ferrarinál sem, ahol öt szezont húzott le az újabb trófea érdekében. A cél változatlan marad, amikor 33 évesen a McLaren-Hondához csatlakozik, de ő is tisztában van vele, hogy valószínűleg nem az első szezon fog bajnoki hadjáratáról szólni.

„Sosem mondhatjuk azt, hogy nem fogjuk megnyerni a világbajnoki címet. Ki tudja” – kezdett optimistán Alonso, akit az espnf1.com idéz. „De realistának kell lennünk, tudni azt, hogy a lemaradás a karosszéria oldalán elég jelentős volt a McLarennél idén. Az erőforrást pedig rendbe kell tennünk, és tapasztalatot gyűjtenünk vele. Remélhetőleg minden rendben lesz az első versenytől fogva, de sosem lehet tudni. A 2014-es autók megmutatták, milyen komplex ez az F1.”



„De majd meglátjuk. Azt hiszem, a versenyképesség ésszerű szintje a dobogós helyekért való harc lesz, remélhetőleg néhány futamgyőzelem 2015-ben, ami jó jel lenne a jövőre nézve. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, mert ha jól sikerül a telünk, és kis szerencsénk van… Láttuk idén, milyen nagy előnnyel rendelkezik a Mercedes, Ricciardo azonban majdnem végig harcolhatott a bajnoki címért.”

Alonso még arra tért ki, szinte egész pályafutása során egyetlen szezonja volt, amellyel nem elégedett: a 2007-es. „A sok év során egyetlen érzésem maradt, aminek meg akartam felelni. Boldog voltam mindennel, amit végrehajtottam, kivéve 2007-et. Nem teljesítettem, nem szállítottam a legjobb önmagam. Most, hét évvel később megtanulsz és megértesz bizonyos dolgokat, amiket 25 évesen nem. Azért érkeztem, hogy befejezzem a 2007-ben megkezdett munkát. Ez volt az elsődleges, amiért visszatértem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: