DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa vb-címért akar harcolni 2015-ben

A Williams brazil pilótáját olyannyira feltüzelték a szezon végének erős eredményei, hogy jövőre futamgyőzelmek mellett azt is elérhetőnek tartja, hogy az F1 világbajnoki címének esélyese legyen.

Felipe Massát Ferrarinál töltött utolsó évei miatt sokan leírták, új csapatánál, a Williamsnél azonban régi önmagára emlékeztetett. Különösen a szezon második fele sikerült erősen számára. Bár a 13. versenyig tartott, amíg dobogóra tudott állni, Monza után rendszeresen legyőzte fiatalabb csapattársát, Valtteri Bottast, aztán az utolsó két versenyen is pódiumra ért, a legerősebben épp a szezonzárón, Abu Dhabiban teljesített.

„Sok minden történt a szezon első szakaszában, ami miatt számos erős eredményt veszítettem el. Nem úgy kezdődtek a dolgok, ahogyan szerettem volna, de végül egy szuper-versenyképes autónk lett” – mondta a 33 éves sztár a brazil Globo Esporte lapnak. „Boldog vagyok a bajnokság második felével, és különösen izgatott a következő év miatt.



A Williams konstruktőri 3. helyet és kilenc dobogós eredményt szerzett az idény folyamán: éppen csak a győzelem nem sikerült nekik idén. Érthető módon a következő lépcsőfok az első hely megszerzése, Massa szerint azonban még ennél is többre lehetnek esélyesek.

„Azt hiszem, még jobb évünk lehet, még versenyképesebb autó, és a győzelmekért és bajnokságért harcolva térhetünk vissza. Már így is a győzelemért küzdöttem az utolsó versenyen, ezért remélem, legközelebb úgy érkezek Interlagosba és Abu Dhabiba, hogy esélyes vagyok a bajnoki címre.”

A Williams az utolsó versenyeken tagadhatatlanul második erővé lépett elő, ez pedig Massa szerint érződni fog a következő évben is. „Az elvárásaink magasan vannak. A szabályok nem módosulnak sokat, ezért a csapatok, akiknek versenyképes autójuk volt, nem fognak igazán változni. De mindig egy új autó, új év következik” – zárta a bajnokság hetedik helyezettje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: