DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Smedley: Massa újra a régi önmaga

Kevesen ismerik jobban Felipe Massát az F1 világából Rob Smedley-nél: a mérnököt a brazil idei szereplése, különösen „hibátlan” utolsó futama nyűgözte le.

A Ferrarinál töltött évek során Rob Smedley Felipe Massa versenymérnökeként ténykedett, idén a brazil versenyzővel együtt átpártolt a Williamshez, ahol egy magasabb pozíciót, a teljesítményért felelős igazgató címét kapta meg. Massa szárnyalt az idei szezon második felében, háromszor a dobogóra állt – 2008 óta először szerzett ilyen sok pódiumot.

„Amikor először jelentem meg a Williamsnél, és láttam, mennyire nyugodt ebben a környezetben, tudtam, hogy megszerezhetjük azokat az eredményeket, amiket kell. Azt hiszem, ez csak fokozódott, ahogyan az év telt, és minél jobban érezte magát, annál jobban teljesített. Azt gondolom, Abu Dhabiban a legeslegjobb Felipét láthattuk. Abszolút hibátlan volt” – idézi az Autosport weboldala Smedleyt.



„Megkértem a versenymérnökét, hogy vonja be őt is az utolsó kiállás megtervezésébe. Elmondott neki minden információt, ő pedig azt mondta: ’gyerünk, csináljuk’. Ezt teszi egy élversenyző. Részt vesz a stratégiában, képes kézbe venni az irányítást. És nem csak ennyi, mert teljes mértékben hibátlan volt: a kiállás előtti és utáni körein, mindenben.” És hogy mire lehet képes még ezek után a 33 éves Massa? „A Felipe, akit ismerek, képes így vezetni, nekünk arra a szintre kell őt és a csapattársát juttatnunk, ahol minden hétvégén képes ugyanerre. Ha sikerül, és behozza az autót, nem lesznek határok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: