DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Webber: A Mercedes jól kezelte a harcot

Mark Webber szerint, akiben keserű emlékeket idéz fel a csapattárssal vívott harc, a Mercedes igazságosan engedte küzdeni két F1-es versenyzőjét. Hamiltonék párharca Senna és Prost csatáját juttatja eszébe.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg a szezon kezdete óta küzdött egymással a bajnoki címért: bár a helyzet többször elmérgesedett, a Mercedes egyszer sem állított fel csapatsorrendet, a küzdelem így az utolsó versenyig elhúzódott, amelyből Hamilton került ki győztesen.

„Kifogástalanul volt kezelve az egész év során kettejük között” – beszélt Webber a párharcról a Press Association Sportnak adott nyilatkozatában. „Minden úgy zajlott, ahogyan zajlania kell. A csapat mindkettejüknek megadta az esélyt. Első alkalommal láthattunk jó, kemény csatát két csapattárs között Senna és Prost óta. Hihetetlenül jól kezelték az előnyüket, ami nem könnyű.”



A 2013 végén Formula-1-ből visszavonuló Webber alighanem saját korábbi csapatára is utalt: a Red Bullnál öt évig volt Sebastian Vettel csapattársa, 2010 után azonban az istálló érezhetően a német versenyzőt helyezte előtérbe. Webber bevallotta, ő is veszített valamennyit gyorsaságából a bajnoki cím 2010-es elvesztése után, amelyet épp Vettel nyert meg. Hasonló helyzetben van most Nico Rosberg, az ausztrál szerint viszont ő könnyebben feldolgozza a kudarcot.

„Abban az évben más fickók is bent voltak a csatában, mint Fernando és Lewis, ezért egy kissé intenzívebb volt. Nyíltan bevallottam már, hogy ’11-ben számomra nehéz volt visszatérni azok után, amik előtte évben történtek. 2010 végén abba akartam hagyni, de nem tettem, még folytattam egy darabig. ’15-öt illetően azonban Nicónak minden esélye megvan. A karrierje egy másik pontján tart, mint én akkor, és fiatal is, habár Lewis egyre erősebb lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: